Verlies voor dames DraGor tegen Eemsrobben

Drachten - De dames van WSG Dragor verloren zondag van Eemsrobben in Delfzijl.

In deze wedstrijd maakte Thea de Haan haar tijdelijke Come-back als keepster voor de komende vier wedstrijden.

Het begin van de eerste periode, begonnen de dames van Dragor sterk. Het eerste doelpunt kwam van Amarens Gaikema, zij scoorde vanaf de vleugelpositie, een positie die erg goed bij haar past. Eemsrobben kon snel de gelijkmaker maken. Hierdoor lieten beide teams zien dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Door een overtreding aan de kant van Eemsrobben hadden de dames van Dragor de kans om de 2-1 te maken. Amarens Gaikema wist deze kans te benutten en maakte wederom vanaf de vleugelpositie een doelpunt. Door een doelpunt van de Eemsrobben eindigde de eerste periode met een stand van 2-2.

In de rust na de eerste periode gaf coach Folkert de Haan aan om vooral het eigen positiespel te blijven spelen zoals de dames in de trainingen hebben geoefend. Eemsrobben loopt uit

In het begin van de tweede periode namen de dames van Dragor de leiding, dit leidde niet tot een doelpunt. De dames van Eemsrobben wisten de bal te veroveren en maakten een doelpunt, 3-2 voor de thuisploeg. De dames van Dragor werden daardoor wakker geschud en de gelijkmaker kwam al snel met een doelpunt van Maaike de Boer. Daarna wisten de dames uit Delfzijl uit te lopen door nog twee keer te scoren. De stand na de tweede periode was 5-3.

De derde periode begon met Astrid De la Fosse in het doel. Na het mooie keeperswerk van Thea de Haan mocht ze het de laatste twee periodes in het veld afmaken. Deze periode konden de dames van Dragor niet scoren. Vermoeidheid en weinig wissels speelde hier een rol. Door de wedstrijd heen moest energie gespaard blijven, om op de juiste momenten te pieken. Eemsrobben wist  wel twee keer het net te vinden waardoor ze verder wisten uit te lopen. De stand werd 7-3.

In de vierde periode kwamen de dames van Dragor goed terug. Maaike de Boer wist drie keer achter elkaar te scoren waardoor de stand 7-6  werd. Nog steeds wisten de dames uit Delfzijl de Drachtsters een stap voor te blijven.  Zij maakte het daarna ook af met een laatste doelpunt. De eindstand werd 8-6.

De doelpuntenmaker: Amarens Gaikema 2x en Maaike de Boer 4x. Thuis tegen Neptunia '24

De dames van Dragor zien uit naar de revanche, op volle sterkte in Drachten. Daarnaast spelen ze aankomende zaterdag, thuis in zwembad De Welle tegen Neptunia '24 uit Sneek om 21:30 uur.