Noordoost-Friese karateka's halen maximale score op KBN Vanencompetitie

Drachten - Karateka’s uit de regio Noordoost-Friesland hebben zaterdag mooie resultaten geboekt op de zestiende wedstrijddag van de KBN Vanencompetitie Friesland in Leeuwarden.

Leerlingen van karateclubs Kaihatsu uit Burgum, Satsumadori uit Drachten en Tensho uit Zwaagwesteinde hebben de maximaal haalbare score van 90 punten gehaald.
Bij een vanencompetitie verzamelen deelnemers met ieder wedstrijdje punten. Een gewonnen partij levert twintig punten op, een verloren partij tien. Op een wedstrijddag verzamelen de deelnemers minimaal vijftig en maximaal negentig punten. Alle deelnemers krijgen een diploma met daarop hun resultaat. Iedere keer dat een deelnemer een 100-puntengrens haalt, krijgt hij of zij bovendien een gekleurd vaantje. Als een deelnemer over meerdere wedstrijddagen 700 punten heeft verzameld, dan krijgt hij of zij een trofee en promotie naar een hogere wedstrijdcategorie.
Maximale scores
De volgende karateka’s hebben zaterdag de maximale score gehaald op één of meer wedstrijdonderdelen: Denise Groen, Sylvia Jonkman (Satsumadori), Lucas Tolsma, Michel Busstra en Christiaan van der Boon (Tensho), Jens de Vries (Kaihatsu). Met 85 of 80 punten op één of meer wedstrijdonderdelen hebben de volgende karateka’s ook mooie prestaties geleverd: Marenthe de Vries, Sytske de Jong, Tabe Kleinhuis en Sander Boersma (Kaihatsu), Emma Tolsma, Ylse Hartkamp en Chris Snijder (Tensho), Ilsa de Jong en Lana de Jong (Satsumadori).
Aan deze zestiende editie van de KBN Vanencompetitie Friesland deden in totaal 80 karateka’s mee, afkomstig van karatescholen uit Burgum, Drachten, Zwaagwesteinde, Leeuwarden, Franeker, Hoogezand en Winschoten. De organisatie was in handen van Hanneke Timmers en Michiel Commandeur van Kaihatsu en Ronnie Oosting van Renshiryu/Sportschool De Leeuw.
Op de foto: Sytske de Jong en Sander Boersma van Kaihatsu Karate-do uit Burgum met hun diploma.