De Marko's bij Sint Maarten en intocht Sinterklaas in Burgum

Drachten - Terwijl een koude en gure wind het schip van Sinterklaas vandaag naar de Burgumer Loswal duwde, verzamelden zich hier honderden kinderen.

Onder de klanken van Sinterklaasliedjes van Pietendrumband de Marko's en de dj kwamen ze goed in de warme Sinterklaassfeer. Nadat de goedheiligman en zijn gevolg voet aan wal hadden gezet, strooiden ze royaal met pepernoten. Al vrij snel ging men van start met een rondgang door het centrum van de hoofdplaats van Tytsjerksteradiel. Onderweg stonden honderden kinderen langs de kant. De Sint bleef de hele middag in het centrum, samen met zijn pieten en de pietendrumband, om kinderen te ontmoeten. Sint Maarten
'Sint Maarten, Sint Maarten...', klonk vrijdagavond uit veel kinderkelen in Burgum. Samen met Drumband de Marko's, de jeugdband en de Color Guards maakten zij een rondgang door het centrum van het dorp. De drumband speelde niet alleen, ook zong een groot aantal kinderen op verschillende plaatsen in en rondom het centrum. Na afloop stond er een rijk gevuld tasje met lekkers en leuke cadeautjes voor de kinderen klaar bij Kiehool.