Heren WSG DraGor winnen voor de tweede keer

Drachten - De heren van WSG DraGor wonnen zaterdag de negende wedstrijd in de Tweede Klasse Bond, tegen directe concurrent Swol 1894 Heren 1 uit Zwolle.

Deze wedstrijd was de eerste in een reeks van vijf thuiswedstrijden.

Dat de heren uit Zwolle hun eerste keeper zagen vertrekken afgelopen zomer was duidelijk. De Zwolse keeper moest duidelijk nog wennen aan zijn plekje onder de lat. Dit gaf de Friezen de mogelijkheid om fel uit de startblokken te komen. Na de eerste periode stond dan ook een comfortabele 3-0 voorsprong op het bord.

De Zwollenaren leken hierdoor wakker geschud en begonnen sterker aan de tweede periode. In deze periode werd veel gescoord aan beide kanten. Ondanks uitstekend keeperswerk van Tim Hoitinga, wisten de heren uit Zwolle toch viermaal te scoren in deze periode. Aan de andere kant wisten de Friezen vijfmaal het net te vinden, waardoor de tweede periode eindigde in een 8-4 voorsprong.

De derde periode had eenzelfde patroon. Beide teams begonnen goed en met name Magchiel Groen, aan DraGor-zijde, was scherp. Hij wist driemaal te scoren in een tijdsbestek van drie minuten. Helaas moest hij daarna het speelveld verlaten na zijn derde persoonlijke fout. Wederom wist keeper Tim Hoitinga de Friezen op de been te houden, die hun voorsprong deze periode zagen uitlopen naar 12-7.

In de laatste periode zaten er veel spelers van DraGor met een hoge foutenlast op de bank. Het hoge tempo van de eerste drie periodes had de heren ok veel kracht gekost. De Zwollenaren konden dus enigszins terugkomen in de wedstrijd, maar doelpunten van Johan de Haan en Mitchell van den Adel zorgden ervoor dat de winst niet in gevaar kwam. Eindstand: 14-10.

Johan de Haan (6x), Magchiel Groen (4x), en Mitchell van den Adel (4x). Voorlopig laatste

Ondanks de winst blijven de Friezen voorlopig laatste in de competitie. Wel komen ze gelijk in aantal punten met de nummers tien en negen. Volgende week zaterdag staat om 18.45 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen Livo Heren 1 op het programma.