Kerstfeest De Wiekslag levert 64 kinderfeestjes op

DRACHTEN - Het muzikale kerstfeest op Jenaplanschool De Wiekslag was donderdagavond tegelijk de afsluiting van de actie voor het goede doel: de Stichting Ieder Kind Verdient een Feestje.

De Wiekslag vierde een muzikaal kerstfeest, waarbij het kerstverhaal werd uitgebeeld aan de hand van muziek. Daarmee geeft de school een gevolg van de muziekimpuls, waar de Wiekslag de komende jaren gebruik van gaat maken. ,,Over geruime tijd wil de school aan alle kanten muziek uitstralen'', zegt directeur Mardineke Kuiper.

Ieder kind

Jaarlijks wordt rond de kerstviering ook actie gevoerd voor een goed doel. De kinderen zetten zich daarvoor in, zodat ze een lichtje kunnen zijn voor anderen. Dit jaar is gekozen voor de Stichting 'Ieder kind verdient een feestje'. Die stichting is in het leven geroepen om verjaardagspakketten samen te stellen waarin een echt kinderfeestje wordt aangeboden. Dit is voor kinderen die het thuis minder goed hebben getroffen. Door allerlei oorzaken zijn er beperkte financiële mogelijkheden. Ook zijn er situaties waarin de ouders niet in staat zijn om de kinderen een keer een fijne dag te bezorgen. 

Omdat de school jaarlijks veel viert met de kinderen, zoals een muziekfeest, beweegfeest, jarige-juffenfeest, voorjaarsfeest, afscheidsfeest, verjaardagen, Sinterklaas, Sint Maarten, Sint Lucia  en het kerstfeest, was dit een prachtig doel om geld voor in te zamelen. ,,Als geen ander weten wij hier op school dat samen vieren zorgt voor verbinding en erg veel plezier. De kinderen van de Wiekslag een feest…zij ook een feest!'' 

Alle kinderen hebben de afgelopen weken op allerlei manieren klusjes verricht waarmee zij geld hebben verdiend. Tevens zijn er twee grote schenkingen gedaan door bedrijven waar ouders van de school bij betrokken zijn. In totaal is er geld opgehaald voor 64 feestjes. ,,En daar zijn wij als school enorm trots op!''

Foto’s Mardineke Kuiper