Goede voornemens? cursus en bijeenkomst

Drachten - Jannes Kleiker start 11 januari met een cursus realistisch schilderen.

De cursus is in de lesruimte op de Tussendiepen 6 in Drachten. De cursussen zijn op maandag- en woensdag vanaf 14.00 uur. Ook is er op woensdag vanaf 19.30 uur een cursusmoment. Meer informatie via www.janneskleiker.nl.

DRACHTEN De beginnersinteressegroep afdeling Friesland/Drachten van de HCC houdt maandagochtend 9 januari haar maandelijkse gratis bijeenkomst. De bijeenkomst begint om 10.00 uur en vindt plaats in de brede school De Drait aan de Flevo 190 in Drachten. Het onderwerp is ‘overal e-mailen, wat zijn de mogelijkheden en hoe doe ik dat, ook op de camping en in het hotel’. De presentatie wordt verzorgd door Bert Michels. Er is tegen een geringe vergoeding een syllabus verkrijgbaar.

DRACHTEN De Trijesprong aan De Ee 70 in Drachten is zondag 8 januari het toneel van een klankhealingconcert. Ditmaal is er ook een nieuwjaarslunch. Het klankhealingconcert, elke tweede zondag van de maand, wordt gegeven door Mark de Vries en Egbert Bouwhuis. Zij maken gebruik van klankschalen, gongs, een raindrum en -stick, sjamanendrums en en een didgeridoo. Het evenement begint om 11.00 uur. De nieuwjaarslunch is vanaf 12.30 uur. Het is mogelijk één of beide activiteiten te bezoeken. Meer informatie en opgave via info@healingearth.nl en via 0512-549 641.

BEETSTERZWAAG Muziekvereniging Euterpe geeft zaterdag samen met de mannenzangvereniging Mnnnzngvrngng uit Beetsterzwaag een nieuwjaarsconcert. Met een variëteit aan muziek zorgen de muzikanten en de zangers dan vanaf 20.00 uur voor een afwisselend programma.

Het concert is in de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag en is gratis toegankelijk.

DRACHTEN De Schakel staat woensdag 11 januari en donderdag 12 januari respectievelijk in het teken van een vrouwenontmoetingsmorgen en een ontmoetingsmiddag. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

De vrouwenontmoetingsmorgen begint om 10.00 uur. Spreekster die ochtend is Jannie Kloosterman.

Bij het pand aan de Klokhuislaan 12 in Drachten kunnen bezoekers op de donderdag van 13.30 uur tot 16.00 uur anderen ontmoeten voor gezelligheid, om een spelletje te doen of om een goed gesprek te voeren. Iedereen is welkom. Voor koffie en thee wordt gezorgd.