Aftrap vrijwilligerscolleges M.O.S.

Drachten - M.O.S. houdt dinsdag 31 januari van 19:00 tot 22:00 uur de aftrap van vrijwilligerscolleges, in de Friese Poort (gebouw D, De Splitting 21/23 Drachten).

Vrijwilligerscolleges zijn bijeenkomsten waarin vrijwilligers of actieve burgers hun kennis of talent willen delen en leren aan anderen. In deze aftrapbijeenkomst kan er kennis gemaakt worden met de colleges in de vorm van vier ontdekkingsreizen:
  • Reis 1: Groene schatten ontdekken Het opzetten van een buurttuin, leren van succesvolle initiatieven in Smallingerland. Hoe pak je dit aan of hoe haak je aan?
  • Reis 2: Talenten in beweging Welke talenten heb jij of een ander in huis en hoe komt iemand in beweging deze kennis te delen met anderen of kun je kennis delen met elkaar?
  • Reis 3:Buurtbemiddeling is bewustwording Iedereen wil graag prettig wonen in een leuke buurt. Hoe dit ‘werkt’ bij die buren, maar ook bij jouzelf (bij iedereen), hoe je omgaat met lastige én minder lastige situaties, dat kun je op een eenvoudige manier helder krijgen.  In korte tijd reis je langs verschillende onderdelen van gesprekstechnieken en hoe kun jij hier in de praktijk mee aan de slag?
  • Reis 4: Vier vrijwilligerswerk Mooi dat vrijwilligers en actieve burgers goud waard zijn en hoe maak je daar nou echt een feest van?
Daarnaast kun je genieten van de theatervoorstelling Keukentafelgesprekken door theatergroep Het Derde Bedrijf. Het leven speelt zich af rondom de keukentafel. Hier worden ontboezemingen gedaan. Van de bewoners van centrum De Goede Hoop wordt verwacht dat ze elkaar steunen. Uiteraard kunnen degenen die nog geen 67 zijn solliciteren om in eigen levensonderhoud te blijven voorzien. Mantelzorg kan aan elkaar verleend worden en op die manier is men ook gelijk minder eenzaam. Het mes snijdt aan twee kanten. Opgeven Ben jij of ken jij een vrijwilliger of actieve burger in Smallingerland, dan ben je van harte welkom op deze avond waarin nieuwe kennis opdoen en kennis met elkaar delen centraal staat. De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname, opgeven kan tot en met 27 januari via de link https://goo.gl/forms/ke6upQFwg49iVsrk2 email t.vanderveer@mosweb.nl of telefonisch 0512515598(servicebureau M.O.S.).