NoorderAteliers opent deuren in De Lawei

Drachten - NoorderAteliers, school voor schilderkunst, bestaat tien jaar en opent nu ook een locatie in Friesland: in De Lawei in Drachten.

De eerste lessen gaan in februari/maart van start en worden gegeven door Annelies Middel.  NoorderAteliers is een figuratief georiënteerd lesatelier, waar klassieke waarden de basis vormen voor het leren van technische vaardigheden en waar een klassieke en een eigentijdse visie op de inhoud van een beeld naast elkaar bestaan.
NoorderAteliers biedt schilderen, model- en portrettekenen, het tweejarig klassiek Ateliercurriculum of de eveneens tweejarige Portretschool. Deze programma’s worden tezijnertijd ook in Drachten aangeboden.
Docent Annelies Middel studeerde in 1997 af aan Academie Minerva. Ze geeft sinds het begin bij NoorderAteliers les en is tevens docent anatomisch modeltekenen aan de Klassieke Academie in Groningen. In de portret- en modellessen wordt er naar levend model gewerkt. Aanmelden kan voor een proefles of meteen voor het hele lesprogramma. Er is nog plek voor deelnemers. Tekenen & schilderen is op donderdagochtend van 9.30 tot 12. 30 uur. Portret- en modeltekenen & schilderen is op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Meer info op www.lawei.nl/cursussen of www.noorderateliers.nl