FRISIA-turners door naar de volgende ronde

Drachten - Tijdens de derde divisievoorronde turnen heren in Duiven wisten twee turners van FRISIA zich direct te plaatsen voor de kwartfinale: Felix de Waal en Jippe Witteveen. 

Jippe Witteveen turnt bij de senioren niveau 5. In dit niveau moet je acht elementen per toestel laten zien.  Jippe blonk echt uit in ringen, waar hij de vorige wedstrijd nog wat steekjes liet vallen.
Zijn voltige kende wat haperingen en teveel onderbrekingen wat nog wel wat spanning opleverde, want als deze werden afgekeurd zou hij een aftrek van vier punten moeten incasseren en dat was onoverkomelijk geweest. Gelukkig telden de elementen allemaal mee. Zijn vloer was geweldig, maar werd ondergewaardeerd. Zijn sprong kende een uitvoeringswaarde van maar liefst 9.15. Na een hele spannende strijd werd hij zeventiende.
Felix de Waal turnt bij de junioren 2 niveau 6. In dit niveau moet je zeven onderdelen turnen per toestel, en dat heeft Felix wel in zijn systeem. Zijn vloer kende wat onregelmatigheden en ook de ringen was wat onbesuisd, hoewel hij een prachtige breedtehang heeft geturnd. Op voltige werd hij zelfs derde, omdat hij inmiddels kan flanken vanuit het midden naar de punt, dat levert extra waarde op. Zijn sprong had een uitvoering van 9,55 en zijn brug was geweldig. Hij werd heel mooi dertiende.
Van beide leeftijdsgroepen gaan de beste 21 door, dus ze hebben zich hiermee geplaatst voor de kwartfinale, die op 8 of 9 april in Leusden zal zijn.