Kampioenschap schaken voor basisscholen

Drachten - Op woensdagmiddag 8 en 15 maart vindt in de Burgemeester Harmsma School (BHS) in Gorredijk weer het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholen plaats.

Dit wordt georganiseerd door de Buurtsportcoaches, ondersteund door de jeugdleiders van S.V. Gorredijk. Alle basisscholen uit Opsterland zijn hiervoor uitgenodigd en iedereen, die de schaakregels kent, kan zich hiervoor aanmelden. Over beide middagen, aanvang 14.15 uur, worden zeven partijen geschaakt. De som van de punten van de beste vier van elke school bepaalt de eindstand.De drie hoogste schoolteams plaatsen zich voor het FK in Leeuwarden. Bartele de Vries wint Centrale competitie
Woensdagavond werd in Beetsterzwaag de laatste ronde van de maandelijkse schaakcompetitie voor de jeugd gespeeld. Meerdere schakers maakten nog kans om met de wisselbeker naar huis te keren, maar Bartele de Vries was de enige koploper, die z’n partij wist te winnen. Tweede werd Marthijn Kooistra uit Leeuwarden en de derde prijs was voor Bowe Halma uit Gorredijk. De tweede groep werd verrassend, maar zeker verdiend, met 6 uit 7 gewonnen door Dimitri Westerveld uit Ureterp; ook hij kreeg een wisselbeker.
Brent Westerhuis en Theo van der Meulen, beiden uit Beetsterzwaag, werden resp. tweede en derde.