Tien turnmedailles voor FRISIA-turners tijdens FK turnen

Drachten - De twaalf turners van FRISIA uit Beetsterzwaag sleepten tien medailles binnen op het FK turnen in Harkema, voor alle jongens in niveau 11 tot en met 15.

In niveau 15 werd benjamin Sam Brand tweede, hij kreeg het zilver. Sam is een beginner die al heel mooi zijn oefeningen uitvoert en vooral prachtige vloeroefeningen neerzet.
De instapper 15 Thijmen van de Lagemaat was de vorige keer nog vijfde, maar heeft enorm getraind op vooral sprong en brug. Zaterdag was de verassing wel heel groot toen hij de bronzen medaille kreeg. Een enorme vooruitgang dus.
Bij niveau 14 had FRISIA één deelnemer: Boas Westerdijk. Hij turnde een redelijk goeie wedstrijd maar had toch wel wat foutjes bij vooral de lange mat en de rekstok. Hij werd derde van Friesland; een geweldige prestatie.
In niveau 13 had FRISIA Melle Dijkstra bij de instappers. De vorige wedstrijd werd hij vijfde nadat hij best wel veel had vergeten of foutief had uitgevoerd. Maar Melle stond op scherp, deed wat hij moest doen, verblufte iedereen met een eerste plaats op vloer, sprong en brug en werd de winnaar in dit niveau, dus het goud was voor hem.
In niveau 12 turnde instapper Ralf Westerhuis een ronduit geweldige wedstrijd. OP dit niveau gaat het ook nog om een plaatsje op het NK, dus de spanning is groot, maar de concurrentie dus ook. Hij werd derde op voltige en 3e op ringen maar helaas was het allemaal net niet genoeg. Heel trots mag hij zijn op de zevende plaats, de eerste zes mogen nog strijden om een plekje op het NK. Net niet.
Pupil niveau 12 Thijs Dekker turnde de eerste wedstrijd nog een vijfde plaats bijelkaar maar dat kon beter. Hij was enorm gebrand, wat resulteerde in een eerste plaats voor voltige. Verder turnde hij aanzienlijk beter als de eerste wedstrijd en werd heel knap tweede.
Onze junior niveau 12 Marc Modderman werd eerste op voltige en op ringen. Ook hij kreeg de zilveren medaille.
In niveau 11 turnden pupil Ivan Lageveen en Tijntomas de Wit. Ivan had niet echt zijn dag hoewel hij een prachtige salto springt en ook sterk in voltige is. Hij werd toch mooi tiende. Tijntomas werd de eerste wedstrijd nog vijfde, dat kon anders. Hij werd eerste op vloer ringen en rekstok maar verassend was vooral dat hij de gouden medaille haalde van de dag voor zijn enorme vooruitgang.
Ids Verhoeff turnt bij de jeugd niveau 11 en hij was de beste op voltige. Het zilver ging naar hem.
Ook bij de junioren had FRISIA deelname in de jongens Wouter Roorda en Marc Meester. Wouter zijn rekstok wordt steeds beter en ook zijn brug kwam goed uit de verf. Hij kreeg de bronzen medaille. Marc viel helaas bij de sprong wat hem het kampioenschap heeft gekost. Wel was hij de beste op vloer, voltige en rek. Hij kreeg de bronzen medaille. Indrukwekkend
Met twee gouden medailles, vijf zilveren medailles en drie bronzen plakken kijkt FRISIA terug op een indrukwekkend Fries kampioenschap. Alle medaillewinnaars gaan nog door voor de grote finale die op 13 mei in Lemmer zal worden gehouden. De strijd gaat dan tussen Friesland Groningen en Drenthe, de districtsfinale.
 
Foto's Karin Willems