Squash Drachten naar Eredivisie

Drachten - UTRECHT - Het eerste team van Centre Squash Drachten gaat naar de Eredivisie. Er doet daarmee voor het eerst een team uit Friesland mee op dit niveau, een uniek moment in de geschiedenis van de Squash sport.  Vrijdag moest de laatste speelronde van de Eerste Divisie de uitslag geven. Het tweede team van Drachten werd een week eerder al kampioen in de Tweede Divisie, waardoor het volgend jaar uit gaat komen in de Eerste Divisie.

UTRECHT - Het eerste team van Centre Squash Drachten gaat naar de Eredivisie. Er doet daarmee voor het eerst een team uit Friesland mee op dit niveau, een uniek moment in de geschiedenis van de Squash sport.  Vrijdag moest de laatste speelronde van de Eerste Divisie de uitslag geven. Het tweede team van Drachten werd een week eerder al kampioen in de Tweede Divisie, waardoor het volgend jaar uit gaat komen in de Eerste Divisie.
Met een voorsprong van drie punten op tegenstander Sportcentrum Utrecht moest er door het eerste tean gewonnen worden in het hol van de leeuw. Drachten, dat aantrad in de sterkste formatie met op kop Glenn Keenan, op twee jeugd international Thijs Roukens, op positie drie Derk Kuiper en op plek vier Frank Staal. Utrecht had de beschikking over de nummer 11 en 15 van Nederlandse ranglijst en de Fin Miko Mattilla. Staal mocht het bal openen en wist de eerste game naar zich toe te trekken, maar moest de tweede game afstaan aan een verrassend sterke John Hageman. Frank wist zich toch weer te herpakken en won de games daarop overtuigend. Thijs mocht het opnemen tegen de nummer van 15 van Nederland: Niels Hoevenaars, eerder dit seizoen was het nog Hoevenaars die overtuigend won van Roukens met 3-0. Ditmaal was Roukens heer en meester en liet Hoevenaars geen seconde in de wedstrijd komen, uitslag 0-3. Keenan nam het op tegen Kim vd Bosch. De eerste game ging vlot naar Keenan met 11-8. Daarna ging het continu gelijk op, vd Bosch won de tweede game 12-10 en ook de derde ging gelijk op en ging met 14-12 naar vd Bosch. De laatste kon Keenan het niet meer brengen en moest zich met 11-9 gewonnen geven. Als laatst was het de beurt aan Derk Kuiper die minimaal één game moest winnen om zijn team te laten promoveren naar de Eredivisie. De eerste game ging naar de Fin Miko Mattila, ook de tweede game ging overtuigend naar de Fin. De Drachtsters zaten met samen geknepen billen op de tribune te hopen op een ommekeer. Kuiper wist zich op het laatste moment te herpakken en won de derde game zeer overtuigend met 11-2, waardoor het feest in Drachten compleet was. Ook de vierde game werd nog gewonnen door Kuiper, maar de laatste game ging naar Mattila.
Volgend jaar zal Drachten dus uitkomen met een team in zowel de Eerste Divisie en op het hoogste podium.