Bluesband Barrelhouse en Stappen als Toen in Poppodium Iduna

Drachten - De Nederlandse Bluesband Barrelhouse speelt vrijdag 24 maart om 20.30 uur in Popodium Iduna, op zaterdag 25 maart vanaf 21.00 uur is het weer tijd voor Stappen als Toen met  DJ Okky achter de draaitafels.

Na veertig jaar cluboptredens, festivals, twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij BB King in Frankfurt, heeft de Nederlandse bluesband Barrelhouse nog steeds dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij de eerste optredens. Met het nieuwste album Almost There op zak, één van de meest persoonlijke documenten die de band ooit maakte, komt Barrelhouse naar Iduna.
Barrelhouse heeft een imposante reputatie opgebouwd en werd in 2012 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame, net als bijvoorbeeld Cuby&the Blizzards en Brainbox. Met frontlady Tineke Schoemaker en haar unieke bluesy stem, is de band een bekende in de (inter)nationale bluesscène. Wat hen als band uniek maakt is de manier waarop er wordt samengespeeld: met z’n zessen spelen, naar elkaar luisteren, op elkaar reageren. Stappen als Toen Deze dans- en muziekavond grijpt terug naar de illustere jaren ’80 en ’90, met als centraal thema, ‘wie kent ze niet?!’ en is een fraaie step down memory lane. Ging jij in de tachtiger en negentiger jaren altijd op stap naar Discotheek It Jaske of ging je uit je dak op  nummers van bands als Joy Division en The Prodigy?  Puilde je platenkast uit met albums van Nirvana, Faithless, The Smiths of The Specials? Kom dat gevoel weer ervaren tijdens deze dansavond in Iduna. DJ Okky neemt plaats achter de draaitafels en trakteert het publiek op de beste alternatieve hits van de jaren 80 en 90. Een heus feest der herkenning. Meer info: www.iduna.nl