Dana Fuchs in Iduna en Deun van Seun in Marktzicht

Drachten - Vrijdag 14 april speelt Amerikaanse blueszangeres Dana Fuchs met band in Poppodium Iduna. Special guest is winnares van The Dutch Blues Award  AJ Plug, die de avond zal openen. 

Dezelfde avond maakt Deun van Seun (de feestband van Jankobus Seunnenga) zich alvast op voor Paaspop met een pre-show in Café Marktzicht te Drachten, gepresenteerd door Iduna.
Rauwe blues  van Dana Fuchs Rauwe blues uit de tenen. Zo zou je de sound van Dana Fuchs kunnen karaktariseren. Ze heeft een dijk van een stem die het midden houdt tussen Janis Joplin en Etta James en muzikaal rockt ze als The Rolling Stones, vrijdag 14 april om 20.30 uur staat blueszangeres Dana Fuchs bij Poppodium Iduna te Drachten. De uit Florida afkomstige zangeres beleefde een zware jeugd met een autoritaire vader, een drugsverslaving, een baantje als stripper en tragische sterfgevallen in haar familie. Voordat ze twintig was, vertrok ze naar New York om de blues te gaan zingen, waarbij ze doorbrak in de rol van de zingende Janis Joplin in de Broadway musical “Love, Janis“. Het betekende  de start van The Dana Fuchs Band waarin haar krachtige stem de boventoon voert en de invloed van diezelfde Janis Joplin, The Rolling Stones en Etta James te horen is. Inmiddels heeft Dana Fuchs vijf cd’s op haar naam staan waarvan de laatste “Songs From The Road” in 2014 verscheen. Dana heeft de afgelopen twee jaar pauze genomen, onder anderen in verband met de geboorte van haar zoon Aidan. Een ervaring die ongetwijfeld terug te horen zal zijn op het nieuwe album van Dana waarvoor ze op dit moment een crowdfundingsactie voert. Dana gebruikt haar levenservaring in haar muziek. Blues zoals blues bedoeld is: echt, uit het hart en vol emotie. Special guest en opener van de avond isAJ Plug;  winnares van The Dutch Blues Award. Deun van Seun in Café Marktzicht Drachten Volgens de Deun van Seun, de band van Jankobus Seunnenga, mag er juist in deze barre tijden wel eens plaats gemaakt worden voor een feestje. Afgelopen jaar werd het album ‘Feestwaarts’ al gespresenteerd op Lowlands, dit jaar staat de band op Paaspop. Echter, ze gaan daar niet spelen voordat ze nog even in Drachten een feestje hebben gebouwd, vrijdag 14 april vanaf 20.30 uur. Na de zoveelste band met ‘Weltschmerz’-gekreun, denkt je vast; wat voor vrolijke boel krijgen nou. De Deun van Seun gaat nét een stapje verder. Heldere klanken in plaats van de bekende bombast. Hun liedjes gaan over liefde, dood, korfbal, een koe op zolder, wuivend graan of een vrouw die het vertikt om uit de boom te komen. Kortom, Jankobus Seunnenga neemt je mee naar een wereld die doweg uit vrolijke klanken bestaat. Ooit speelde deze man bij de, volgens muziekkrant Oor, beste punkpopband in Nederland, genaamd ‘Kobus gaat naar Appelscha’ en het mafste A.D.H.D.-duo ‘Pigmeat’. Laat de Deun van Seun je hart verwarmen en oprecht omarmen! Meer info: www.iduna.nl