Recordaantal Impalezen bij eerste Athletics Champs

Drachten - Maar liefst 36 pupillen van atletiekvereniging Impala uit Drachten deden zaterdag in Leeuwarden mee aan de eerste Athletics Champs wedstrijd van het seizoen.

Met veel plezier en enthousiasme streden de pupillen tegen teams van verschillende atletiekverenigingen. En met succes: De pupillen A2 en A1 werden beide eerste in hun poule. Ook de pupillen B en C haalden een podiumplek, zij werden beide derde. Daarnaast haalden velen een nieuw persoonlijk record.

De Athletics Champs wedstrijden zijn uitdagende en leerzame wedstrijden voor pupillen in de leeftijd van 7 tot en met 10 jaar. De wedstrijden zijn afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van de kinderen en duren maximaal 3 uren. De pupillen sporten samen in een team en krijgen per onderdeel meerdere pogingen om een mooie, persoonlijke prestatie neer te zetten.

Deze Athletics Champs wedstrijd is de eerste wedstrijd in een serie van vier. Op zaterdag 8 juli is er een Athletics Champs wedstrijd in Drachten waarbij ongeveer 200 pupillen uit de noordelijke provincies worden verwacht.