Beetsterzwaag showt haar talent op Koningsdag

Drachten - Koningsdag in Beetsterzwaag belooft ook dit jaar weer een bijzonder feest te worden.

De optocht met grote- en kleine wagens en -groepen, trekt ‘s ochtends en ‘s avonds duizenden bezoekers uit de hele regio. En met de unieke Priuwerij van Sweachster Restaurants, die dit jaar al voor de dertiende maal wordt georganiseerd, heeft het dorp ook ‘s middags een grote aantrekkingskracht op bezoekers uit de verre omtrek.

 Naast al het creatieve talent dat jaarlijks door de dorpelingen wordt tentoongespreid tijdens de optocht en het versieren van straten, is er deze editie ook ruimte voor andere talenten. Op een Open Podium kunnen talentvolle Sweachsters hun kunsten tonen aan een ongetwijfeld enthousiast publiek. Aansluitend worden de podia op het ‘Sweachster Terras’, dat dit jaar is aangekleed met kunstwerken van creatief talent van Talant, gevuld met muzikaal talent uit de rest van Nederland.

 Uit Arnhem komt Riley’s Band voor een aanstekelijk optreden vol disco, funk en soul. Uit Groningen de talentvolle singer-songwriter Robbert Redert en uit Nijmegen komen de mannen van The MuleStompers met hun zeer oorspronkelijke vertolking van jazz/country/swing-muziek uit de dertiger- en veertiger jaren van de vorige eeuw. Uit eigen regio komen de Black Suspenders, die eerder al Bourgondisch Beetsterzwaag op hun kop zetten met hun aanstekelijke rockabilly nummers.

 Na de ochtendoptocht die start om 10.00 uur, beginnen een uurtje later de braderie, de vrijmarkt en de kinderspelen. Naast grote luchtkussens en andere spellen, kunnen kinderen dit jaar hun prille schildertalent kwijt bij de Klieder-Kledder-Klats Klup en hun danstalent tijdens een van de workshops streetdance.

,, Het belooft voor jong en oud weer een onvergetelijke dag te worden", aldus voorzitter Lieuwe Krol.

 Meer info: http://www.koningsdagbeetsterzwaag.nl/