Spannend acroweekend voor Adonis Drachten

Drachten - De tweede plaatsingswedstrijd voor de A en B lijn was een spannende voor de sporters van Adonis. In Zwolle gingen de acro teams niet alleen de strijd aan om podium plaatsen maar ook om NK en zelfs EK tickets. Het was een weekend met blijdschap en teleurstellingen.

Zaterdagochtend begon succesvol voor pupillen damespaar Charissa Delfsma en Ilse Meeuwis. Een prachtige en strakke oefening werd beloond met 24.400 punten, waarmee Charissa en Ilse een zilveren medaille haalden en deelname aan het NK een feit is. Pupillentrio Gioia Bosma, Aimee Althof en Jelien Timmermans lieten een strakke oefening zien en waren blij met hun prestatie, maar helaas vielen de punten van de jury een beetje tegen. Met 23.300 punten werden zij zevende. Pupillen trio Ilse Hoeksma, Gabriella Dijkstra en Jannie Bos hadden de vorige wedstrijden een beetje pech, maar lieten deze laatste wedstrijd een foutloze en mooie oefening zien. Voor deze dames een vijfde plaats met 23.550 punten. Beide trio's hebben inmiddels de NK limiet binnen, maar moeten nog even afwachten of ze ook daadwerkelijk geplaatst zijn voor het NK.
A jeugd damespaar Josette  Boomsma en Linda Winkelman lieten meteen met het eerste element in hun tempo oefening een steekje vallen. Zij lieten zich niet kennen en maakten stralend hun oefening af. Hun balansoefening was wel erg mooi en stabiel, groot was dan ook de teleurstelling dat zij niet de punten kregen die zij wel verdiend hadden. Zij moesten dit keer genoegen nemen met een zesde plaats. Wel hebben ze al twee keer het NK limiet gehaald en komt plaatsing erg dichtbij. Goud en NK-limiet Succes was er voor B damespaar Esmee Scholten en Esmé de Graaf, zij staken met kop en schouders boven de concurrentie uit. Waar de dames vorige keer alleen een balans oefening deden, waren ze nu klaar voor beide oefeningen. Met een puntentotaal van 48.430 en met meer dan een punt voorsprong op de nummer twee behaalden Esmee en Esmé goud en de NK limiet.
Op zondag begon de middagwedstrijd voor dames paar junior 1 Ilja Goedemoed en Yanouk Visser ook met een klein foutje in de balansoefening. De meiden herpakten zich super en straalden tijdens hun tempo en combi-oefening. Beloond met mooie cijfers hebben Ilja en Yanouk zich op het podium geknokt en kregen de bronzen medaille omgehangen. In de junioren 2 lieten dames paar Melissa Dijkstra en Demi Vogel drie prachtige oefeningen zien, maar waren ze toch een beetje teleurgesteld in de punten voor balans en tempo. Gelukkig kregen ze voor hun combi wel mooie punten, zelfs zo mooi dat ze naast het NK limiet ook het lage EK limiet binnenhaalden. Hierdoor komt het EK in Polen voor deze dames een stapje dichterbij. Aan het eind van de middag mochten de dames op de hoogste trede plaatsnemen en een gouden medaille in ontvangst nemen. Seniorentrio Josan Huisman, Reinie Boven en Nienke Woudstra begon met een kleine aarzeling in de verder zo mooie tempo-oefening. De balansoefening was strak met een klein foutje maar hun combi was werkelijk prachtig. Met 71.450 punten werden zij vijfde.