Raadhuisplein en Marke hullen zich compleet in Stijl

DRACHTEN - Directeur Paulo Martina van Museum Dr8888 heeft zaterdag een tas uitgezocht op het Raadhuisplein. En niet zomaar een tas, maar een echte Stijltas.

Winkelcentrum Raadhuisplein en De Marke vierden zaterdag het Internationale Stijljaar. Daarmee sloten de ondernemers aan op de activiteiten van het Museum, waar al de tweede van vier tentoonstellingen over De Stijl is te zien. De Stijl is ene dankbaar onderwerp voor winkeliers, die in tal van uiteenlopende vormen aansluiten bij de populaire kunststroming, die dit jaar precies een eeuw bestaat. Ook de etalages aan Raadhuisplein en Marke waren zaterdag in Stijl versierd.
Mannetje
Op het Raadhuisplein liep zaterdag Mannetje Mondriaan in vooral rechte lijnen tussen het winkelende publiek, om de mensen uit te dagen om mee te doen aan een een kunstwedstrijd. Hij kreeg daarbij hulp van de Kunstige Dame, die in de Mondriaanstraatje bij Albert Heijn bezoekers stimuleerde om mee te werken aan grote kunstwerken of witte tassen te versieren in Stijlkleuren en -motieven. Aan het eind van de dag werden de kunstwerkjes bekeken door Martina, Mannetje en de Dame.
De kunstwerken zijn deze hele week te zien in het pand naast de Score. De Kunstige Dame zal komende zaterdag tussen tien uur 's ochtends en twee uur 's middags aanwezig zijn om de ingeleverde tasjes weer uit te reiken. Elk tasje zal gevuld zijn met leuke attenties. De meest origineel versierde tasjes zullen een extra prijs ontvangen. Alle prijzen worden beschikbaar gesteld door Museum Drachten en de winkeliers van het Raadhuisplein en De Marke.
Foto's Harry van der Linde