Blij met bij-dag op Kinderboerderij De Naturij

Drachten - Kinderen en hun ouders konden zondag bij Kinderboerderij De Naturij op een laagdrempelige manier kennismaken met het leven van de bij.

Ook werd er uitleg gegeven over wat een imker zoal doet om een bijenvolk in stand te houden.
De bijen hebben het moeilijk in Nederland. Door speciale themadagen rond de bij te organiseren wil De Naturij een steentje bijdragen aan een stukje bewustwording. Op het terrein van De Naturij staat een bijenkast opgesteld en huisimker Jan Bos had een leuk programma samengesteld voor kinderen van vijf tot acht jaar.
Als opwarmer werden er eerst verschillende liedjes over bijen gezongen en werd er een bijendansje gedaan. Jan Bos had een 'demonstratievolkje' meegenomen in een opengewerkte kast met glasplaat. Kinderen zouden op deze manier de koningin makkelijker moeten kunnen vinden, maar dat bleek in de praktijk nog niet zo eenvoudig. Na het nodige speurwerk was het tijd om naar buiten te gaan om bij de bijenkast naar nog meer interessante wetenswaardigheden te luisteren. Na de theorie was het tijd om de handen uit de mouwen te steken: de kinderen mochten zelf een kaarsje maken van bijenwas. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde middag.