Eltse snein wat by d’ein in Earnewâld

EARNEWâLD - âLD Tal van activiteiten in Earnewâld, de komende zeventien zondagen. Onder de noemer ‘Eltse snein wat by d’ein’ worden er activiteiten in en op het water en op de kade georganiseerd. Onder meer slepers, muziek (met medewerking van diverse groepen en shantykoren) klompkesilen , de oldtimerdag, suppen, skoulûke en vele andere zorgen voor vertier voor jong en oud.

Zo komt op zondag 4 juni shantykoor de Brêgesjongers naar de haven. Terwijl het publiek de sleepboten in de haven kan bewonderen, zingen de Brêgesjongers uit volle borst op de kade. Het koor komt uit Opeinde en telt zo’n dertig leden. De naam verwijst naar het feit dat de eerste optredens in 1997 plaats vonden bij de brug in Opeinde.

Naast de shanty’s staan er ook folksongs en ‘Fryske lieten’ op het repertoire. Onder de bezielende leiding van dirigent Willem Zijlstra wordt om de week gerepeteerd; de muzikale begeleiding bestaat uit een accordeon, trekzakken, drum, gitaar en basgitaar. Het koor verzorgt optredens tijdens Shantyfestivals, feesten, bedrijfsuitjes, maar ook in zorgcentra.

Alle activiteiten beginnen om 13.30 uur, zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de buurt van het Toeristenbureau aan de P.Miedemawei 9. Voor meer info: www. earnewald.nl.