Cheque van Liudger Burgum voor World Servants Eastermar

Drachten - Door csg Liudger in Burgum is gistermiddag (donderdag 1 juni) een cheque van 10.000 euro uitgereikt aan de groep World Servants Eastermar.

Deze groep jongeren gaat deze zomer een bouwproject uitvoeren in Zambia, waar aan de uitbreiding van een kliniek wordt gewerkt in een arm gebied. De jongeren dragen zo hun steentje bij aan de verbetering van leefomstandigheden in dat gebied en maken kennis met een andere cultuur. De stichting World Servants organiseert bouwprojecten in ontwikkelingslanden voor jongerengroepen vanuit een christelijke levensovertuiging.
Het Liudger heeft in het afgelopen jaar een aantal acties georganiseerd om dit prachtige bedrag bijeen te brengen. Zo is er een kerstmarkt georganiseerd en een sponsorloop. Ook is er twee keer gecollecteerd bij de kerst- en de paasviering van de school. Zo maakt de school jongeren bewust dat hun inzet en bijdrage ergens in de wereld tot verbetering kan leiden en dat het goed is verder te kijken dan je neus lang is.
De World Servants Groep was verbaasd over het hoge bedrag en nam dit dankbaar aan. Het geld kan goed gebruikt worden in Zambia.