Dubbelkwartet Vocasa met Code Rood in Rottevalle

ROTTEVALLE - In de Doarpstsjerke van Rottevalle geeft Vocaal Ensemble Vocasa op zondag 11 juni een optreden. Het concert begint om 15.00 uur, duurt twee keer een half uur en de entree bedraagt 5,00 euro.

Vocaal Ensemble Vocasa is in 2014 opgericht en bestaat uit vier vrouwen en vier mannen. Samen vormen ze een dubbelkwartet. De leden zijn afkomstig uit Drachten, Rottevalle, Leek, Roden, Marum en Nuis. Vocasa repeteert in Drachten in het huis van één van de leden. Vandaar de naamVocasa: Vo staat voor vocaal en casa betekent huis. De acht zangers zijn amateurs die streven naar het hoogst haalbare niveau met zoveel mogelijk plezier. Vocasa treedt regelmatig op in huiselijke kring, tijdens huiskamerconcerten, feesten, openingen en op kerstavond. Ook organiseert Vocasa zondagmiddagconcerten in de Romaanse kerk van Marum.

Het repertoire van Vocasa bestrijkt alle stijlperiodes in de muziek, van de vroege Middeleeuwen tot de moderne tijd. De liederen die worden gezongen variëren van zeer serieus tot heel vrolijk en muzikale gekkigheden worden niet geschuwd.

Het nieuwe programma draagt de titel Code Rood: het leven met al zijn lief en leed. Alle emoties, van grote vreugde tot diep verdriet, maar ook humor en sarcasme passeren de revue. En dat in willekeurige volgorde zoals ook de ups en downs van het leven zich voordoen.

Code Rood wordt opgevoerd op zondag 11 juni in de Doarpstsjerke aan de Buorren 18 in Rottevalle.