'Oer de grins' mei Adri de Boer

BEETSTERZWAAG - In een feestelijk jubileumprogramma zet troubadour Adri de Boer tientallen liedjes van bekende artiesten naar zijn hand. In een ruime selectie met songs van artiesten als Lou Reed, The Beatles, James Taylor, Adele, Venice, Té Lou, De Dijk en Jules de Corte geeft de zanger uit Lippenhuizen een staalkaart van zijn eigen muzikale ontwikkeling. Op 11 juni kunnen fans voor het eerst getuige zijn: Adri houdt dan samen met zijn kompaan Arvan Blok een try-out in de Buorskip in Beetsterzwaag.

Giny Bastiaans, Sikke Marinus, Sytse Broersma en Adri leverden in de dertig jaar dat Adri de Boer inmiddels in zijn memmetaal zingt mooie vertalingen van populaire liedjes. Grote overeenkomst tussen de melodieën en het tekstmateriaal is dat ze buiten de Friese landsgrenzen zijn gecomponeerd. Met dit jubileumprogramma ter ere van dertig jaar singer-songwriterschap gaat Adri dan ook letterlijk de grens over. Met 'Oer de Grins' toert Adri na de vakantie door de provincie.

Natuurlijk klinken in deze voorstelling ook de songs van Adri's muzikale inspiratiebronnen zoals James Taylor, Ralph Mc Tell, John Denver, Daniel Loheus, Allison Kraus en Cornelis Vreeswijk. Het belooft een wereldreis over muzikale toppen te worden. Het aantal beschikbare kaarten is beperkt.