Klankrijke en dromerige muziek door Femmes Vocales

TERWISPEL - Vrouwenkoor Femmes Vocales geeft zaterdag 17 juni om 20.15 uur een zomerconcert in de kerk van Terwispel.

De basis van het concert zijn twee werken die geschreven zijn voor vrouwenkoor en harp: ‘Vier Gesänge opus 17’ van Johannes Brahms, met harp en twee hoorns, en de ‘Choral Hyms from the Rig Veda’ van Gustav Holst.

Naast deze klankrijke werken brengen Femmes ook lichtere, zomerse liederen. In ‘the seal lullaby’ van Eric Whitacre is bijvoorbeeld het ruisen en wiegen van de zee te horen. Van Bob Chilcott zingt het koor een aantal werken met elk hun eigen kleur, van sfeervol en dromerig tot uitbundig.

Professioneel harpiste Marije Vijselaar begeleidt het koor en speelt als intermezzo een solowerk genaamd ‘Tir nan og’. Dit stuk gaat over een mystiek eiland van de eeuwige jeugd.

Nynke de Haan en Jan Krol, opgegroeid in respectievelijk Gorredijk en Ureterp, spelen hoorn bij het stuk van Brahms en verzorgen een duet. De hoornisten studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Het koor staat onder leiding van Claartje van Dokkum. Zij vertelt ook iets over de achtergrond van de gezongen werken.

Kaarten voor het concert zijn te verkrijgen bij de leden van Femmes Vocales of te bestellen via: femmesvocales.kaartverkoop@gmail.com.