Derde editie Bourgondisch Beetsterzwaag met nieuwe festivalleiding

Drachten - Culinair en cultureel festival Bourgondisch Beetsterzwaag beleeft op zaterdag 9 en zondag 10 september haar derde editie.

In het Lycklamapark worden de zintuigen van duizenden bezoekers weer geprikkeld door lokale smaakmakers, foodtrucks, muzikanten en theatermakers. Dat gebeurt dit jaar onder de bezielende leiding van een nieuw bestuur. Na het organiseren van twee succesvolle edities, vinden de initiatiefnemers het een goed moment om het stokje over te dragen. Geschikte opvolgers ,,We wilden in 2015 iets leuks voor het dorp organiseren en zijn goed in het daadwerkelijk realiseren van een beeld of een idee. We hebben veel energie gestoken in het bouwen van een tof en sfeervol festival waar je als bezoeker, foodtrucker of muzikant graag terugkomt. Gezien alle reacties en verzoeken die we gedurende het hele jaar krijgen, is dat wel gelukt", aldus de trotse voorzitter Lieuwe Krol. ,,We zitten vol nieuwe ideeën en hebben zin om daar nu onze tijd en energie in te steken. Maar we willen wel dat Bourgondisch Beetsterzwaag bestaan blijft en daarom zijn we blij dat we een geschikt team van opvolgers hebben gevonden.” De nieuwe leiding van het festival wordt gevormd door vier mannen met horecabloed in hun aderen: Gerben Bergstra, Janwillem Feenstra en Jaap en Jurjen Eerdmans.

Kracht van het concept

In de basis zal er niet veel veranderen aan de opzet van het festival, zegt nieuwe voorzitter Gerben Bergstra. ,,We waren de afgelopen edities al betrokken bij het exploiteren van verschillende festivalbarren en hadden onze eigen foodstands. We kennen dus de kracht van het concept. We houden vast aan de prachtige locatie en samen met andere lokale smaakmakers, foodtrucks uit het hele land en een mooie line-up van muzikanten en theatermakers, zullen we onze festivalbezoekers weer aangenaam verrassen.”

Meer informatie

In de komende weken wordt meer bekend gemaakt over de invulling van het culinaire en culturele programma. Meer informatie daarover is te vinden op www.bourgondischbeetsterzwaag.nl of op de Facebookpagina van het festival. Foto's: Organisatie Bourgondisch Beetsterzwaag