Open werkplaats Jan Ketelaar: de handen zitten er aan!

DRACHTEN - Zoals iedere laatste zaterdagmiddag van de maand is op zaterdagmiddag 24 juni de werkplaats van potzenmaker Jan Ketelaar geopend voor publiek. Ook de ateliers van Jannes Kleiker en Joop Sipma zijn open.Verder laat Keramyk Unyk werk zien.

In de werkplaats staat een tafel voor het bespreken en ontwikkelen van vage en minder vage plannen. Om 16.00 uur is er een gedicht of spreker. En er is koffie en koek en van die dingen.

Jan werkt aan twee vijf meterhoge, van metaal gelaste, vrouwfiguren die de titel ‘Wachten op hoog water’ dragen. Door iedere maand een open middag te houden kan men de voortgang van de beelden volgen. Inmiddels is het eerste beeld bijna klaar: de handen zitten er aan. Tijdens Leeuwarden 2018 zullen de beelden op de dijk bij Holwerd worden geplaatst, als onderdeel van ‘Sense of Place’ en ‘Holwerd aan Zee’.

Wie ook werk zou willen exposeren of anderszins een bijdrage wil leveren aan een van de open middagen, kan contact opnemen met wilma@janketelaar.nl. De open werkplaats op 24 juni is van 13.00 tot 17.00 uur, aan Tussendiepen 6 in Drachten. www.janketelaar.nl.