Shaw Taylor in Iduna

DRACHTEN - Joanne Shaw Taylor is een van de meest veelbelovende vrouwelijke bluesrockers van dit moment. De dertigjarige Britse bluesgitarist bracht afgelopen najaar haar zesde album uit, is al een superster in eigen land en werkte samen met niemand minder dan Joe Bonamassa. Ze werd inmiddels ook tot twee keer toe uitgeroepen tot ‘Best Female Vocalist at the British Blues Awards’ en komt zaterdag 24 juni om 20.00 uur naar Poppodium Iduna.

Zowel haar nieuwste album als haar Europese tour gaan onder de noemer ‘Wild’, en dat dekt de lading aardig. Naast waanzinnige gitaarskills beschikt Taylor namelijk ook over een indrukwekkende, rauwe stem waarmee ze muzikaal gezien twee wapens heeft waarmee ze haar publiek omverblaast en haar collega’s ver achter zich laat. Of, zoals Joe Bonamassa over haar zei: ,,Killer licks, soaring solos and heart-wrenching vocals.”

Zanger en mondharmonica speler Giles Robson zal de avond openen met een mix van alternative-rock, garage rhythm ‘n blues en rock ‘n roll. Deze voormalige frontman van The Dirty Aces staat bekend als een van de beste mondharmonicaspelers in de blues. Afgelopen najaar is zijn album ‘For Those WhoNeed The Blues’ uitgekomen, opgenomen met zijn nieuwe band.

Thrashers D.R.I in Iduna

D.R.I. is één van de grondleggers van de crossover; een mix van hardcore punk en thrash metal. Sinds de oprichting van de band 30 jaar geleden zijn deze gasten een van de weinige geweest die trouw zijn gebleven aan de underground sound en pure punk roots,

Met hun muziek heeft D.R.I. een onuitwisbare invloed gehad op de hedendaagse muziek en de ontwikkeling van genres als Thrash Metal en Grindcore. Ze mogen zich niet voor niets rekenen tot het selecte gezelschap van bands waarvan Slayer een nummer gecoverd heeft. Ze staan donderdag 22 juni om 19.30 uur in Iduna.

Amerikaanse doom/sludgeband Primitive Man

Zwaar, zwaarder zwaarst. Als je van sludge in zijn heftigste vorm houdt ben je bij Primitive Man aan het juiste adres. Dit uit het Amerikaanse Denver afkomstige trio maakt een allesvernietigende mix van zwarte death metal, doom en noise, die liefhebbers van Amenra en Entombed zeker aan moet spreken.

Twee jaar geleden bracht de band hun eerste plaat uit op het label Relapse en deze staat van begin tot eind vol met verwoestende nummers waarmee ze bewijzen een van de meest duistere bands van het moment te zijn. Ze treden zondag 25 juni om 19.30 uur op in Iduna.