Meeuw Jonge Theatermakers naar Drachten

DRACHTEN - Meeuw Jonge Theatermakers start met theaterlessen in De Lawei in Drachten. In september beginnen er korte cursussen van tien lessen voor kinderen en jongeren tussen de negen en veertien jaar.

Voor het eerst gaat Meeuw Jonge Theatermakers in samenwerking met Schouwburg De Lawei buiten Leeuwarden lessen geven. Het gaat om korte cursussen waarin kinderen en jongeren kennis kunnen maken met theater. De lessen gaan in september van start en zijn op woensdagmiddag en avond.

Meeuw Jonge Theatermakers bestaat al meer dan vijfentwintig jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een van de beste Jeugdtheaterscholen van Nederland. Veel bekende acteurs met Friese roots startten hier ooit hun carrière. Bij Meeuw Jonge Theatermakers maken jonge acteurs tussen de twaalf en achttien jaar voorstellingen en krijgen ze les van professionele vakdocenten. Daarnaast zijn er kortlopende cursussen voor kinderen en jongeren om kennis te maken met theater.

De Lawei is trots op de samenwerking met Meeuw Jonge Theatermakers. ,,Met Meeuw Jonge Theatermakers halen we de crème de la crème van theaterlessen voor jongeren naar Drachten, daar zijn we heel blij mee”, aldus Eline Kleingeld, hoofdprojectbureau van De Lawei.

Hilde Mulder, directeur van Meeuw Jonge Theatermakers: ,,Wij zien in De Lawei een goede samenwerkingspartner voor onze eerste lessen buiten Leeuwarden en hebben zin in dit nieuwe avontuur.”

Aanmelden voor de lessen kan via de website van De Lawei. www.lawei.nl/cultuureducatie