A1 en C1 Wêz Handich kampioen

ROTTEVALLE - Zowel de A1 als de C1 van Wêz Handich veroverden afgelopen weekend het kampioenschap in hun klasse.

Op 27 mei al, steeg de equipe van Teun Zuiderveld en Anna de Vries van de derde naar de eerste plaats. Doordat De Pein A1 verloor van Kinea A1 en niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Harich A1, kon de A1 combinatie Rottevalle/Eastermar in punten gelijk komen met Kinea A1. Vanwege het onderlinge resultaat zou dat dan betekenen dat DOW/WH A1 de kampioen van de tweede klasse junioren zou kunnen worden.

De eerste helft werd gekenmerkt door hard werk en matig korfbal en er werd na treffers van Marije (2), Henk, Tjalling en Riekje voor het rustsignaal gefloten op een stand van 2-7. In de tweede helft leek de spanning van de schouders van de kampioenskandidaat te vallen en werd er snel orde op zaken gesteld. Na de 2-8 van Marije Nijboer, vergrootten de gebroeders Van der Wijk samen de marge naar twaalf.

De goed leidende arbiter A. Hofstede floot voor het eindsignaal bij de stand 5-19, waarna de equipe van Autorijschool Klaas Kloosterman, de kampioensvlag kon hijsen.

Doelpunten: Mark van der Wijk (6), Marije Nijboer (4), Emma van Holsetyn, Henk van der Wijk (beiden 3), Riekje Hamstra, Tjalling van der Heide en Jorian Kamp (allen 1)

Ook C1 kampioen

Na in de zaalcompetitie het kampioenschap te hebben behaald, deed de C1 van korfbalvereniging Wêz Handich het in de veldcompetitie nog eens dunnetjes over. Met een krappe 4-3 overwinning op Rodenburg C1 werd de titel wederom binnengehaald.