Première nieuw programma Vocalgroup Stim in Rottevalle

Drachten -  Het nieuwe programma van Vocalgroup Stim gaat vrijdag 30 juni om 20.00 uur in première in de Doarpstsjerke in Rottevalle.

De schatkamer van het Nederlandse luisterlied ligt vol met prachtige liedjes. Mooie melodieën en fraaie teksten: van ontroerend en troostend tot hilarisch en ironisch. Vocal Group Stim maakte een persoonlijke selectie. Onder de titel 'Stim zingt Anders' ontstond een sfeervol programma met nummers van onder andere Stef Bos, Klein Orkest, Herman van Veen en Daniel Lohues. Het resultaat is een heerlijke avond met Nederlands luisterliedjes, die speciaal zijn gearrangeerd voor close harmony en a capella. De liedjes worden afgewisseld met gedichten van Nederlandse dichters. Op vrijdag 30 juni is de première van het nieuwe programma in de Doarpstsjerke in Rottevalle.

Het verhaal van Stim begint in 2006. In dat jaar vond een aantal ervaren zangers en zangeressen, na vele jaren in de klassieke muziek en de lichte koormuziek, elkaar in het close harmony en a capella genre. Met vocale, meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende liedjes heeft de groep inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het Friese vocale podiumcircuit. In 2015 bracht Stim haar eerste muzikale theatervoorstelling: 'It lûd fan’e wjukslach', geschreven door Tryateracteur Theo Smedes. Dirigent en creatief leider Titus Steegstra, die al vanaf zijn negende actief is in de muziek, legt uit wat zijn groep voor ogen staat. ,,In onze programma's willen we mensen meenemen op een reis door een gevarieerd muzikaal landschap. Juist die variatie vinden wij belangrijk. Wij willen mensen laten genieten, maar ook zelf genieten, van een geweldig vocaal genre binnen de muziek.” 'Stim zingt Anders' begint op 30 juni om 20.00 uur. Reserveren kan via www.vocalgroupstim.nl