102-jarige rummikubt zich door de tijd in Rispinge

DRACHTEN - In Rispinge, locatie van ZuidOostZorg, wordt vandaag de 102-de verjaardag gevierd van Trijntje Meijer-Wijkstra.

De jarige woont sinds 12 jaar in Rispinge en zij heeft één grote hobby: Rummikub! ‘Dit houdt haar scherp’, vult haar zoon aan.  Daarnaast is mevrouw een trouwe bezoeker van het kegelen, de bingo en de zanggroep op maandag. Vanmiddag werd de verjaardag gevierd met haar kinderen. Thee, koffie en taart stond klaar, want er werd hoog bezoek verwacht. Burgemeester Tjeerd van Bekkum kwam op de koffie. De foto van het bezoek van vorig jaar prijkt nog altijd aan de muur. Vanavond wordt de verjaardag groot gevierd met alle kinderen en (achter)kleinkinderen in het restaurant van Rispinge.
Trijntje Meijer-Wijkstra is in 1915 geboren in Bakkeveen en bracht haar jeugd door in Drachtstercompagnie. Ze was getrouwd met Lammert Meijer uit Drachten, met wie ze twee zonen en twee dochters kreeg. Het echtpaar had een boerderij in Drachtstercompagnie. Lammert Meijer overleed in 1983 op 74-jarige leeftijd en toen verhuisde zij naar Drachten. Na een val in 2005 verhuisde ze op advies van de kinderen naar Rispinge. Trijntje Meijer heeft nu 8 kleinkinderen en 16 achterkleinkinderen.