Van Knobelsdorffplein bijna een jaar lang op de schop

Drachten - DRACHTEN – Met het onthullen van het projectbord hebben gedeputeerde Michiel Schrier van de provincie Fryslân en wethouder Ron van der Leck van de gemeente Smallingerland vanmiddag het startsein gegeven voor het herinrichten van het busstation Van Knobelsdorffplein.

De werkzaamheden waren eigenlijk deze week al van start gegaan met het aanleggen van een tijdelijke rijbaan. naar het busstation over het grasveld aan de Berglaan. Daardoor kan het busstation ook tijdens de werkzaamheden worden gebruikt. Eerder al zijn alle fietsen naar de overdekte rijwielstalling gedirigeerd.
Drie fasen
De herinrichting van het busstation wordt in drie fasen uitgevoerd. Komende maandag start de herinrichting van de Berglaan en de aanleg van de nieuwe busperrons. De Berglaan is vanaf dat moment gestremd voor al het verkeer. Om de overlast voor omwonenden, bedrijven, openbaar vervoer en doorgaande verkeer zo kort mogelijk te houden, wordt ook in de bouwvak en op zaterdagen doorgewerkt en indien nodig ook ‘s avonds tot uiterlijk 21.30 uur. De verwachting is dat fase 1 begin september klaar is. Aansluitend begint fase 2. Dat zijn werkzaamheden om de huidige fietsenstalling onder de bestaande parkeergarage uit te breiden. Dit moet klaar zijn in maart 2018. Daarna start Fase 3: de herinrichting van het gebied tussen de nieuwe busperrons aan de Berglaan en de gevel van de vernieuwde en uitgebreide fietsenstalling. Dat werk moet in mei 2018 afgerond kunnen worden, zo is de planning. 2 miljoen De verbetering van het busstation en omgeving is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst met de provincie Fryslân. Binnen de investeringsagenda Drachten – Heerenveen is 2 miljoen gereserveerd voor de aanpassingen van het busstation en de omgeving van het Van Knobelsdorffsplein.