Museum Dr8888 deelt 55.797 vrijkaartjes uit, 1 voor elke Smallingerlander

Drachten - Alle inwoners van Smallingerland mogen in 2019 gratis naar Museum Dr8888. Museumdirecteur Paolo Martina geeft de 55.797 vrijkaartjes aan cultuurwethouder Marjan Sijperda.

Alle inwoners van Smallingerland mogen in 2019 gratis naar Museum Dr8888. Het museum heeft tijdens het Culturele Hoofdstadjaar ruim 24.000 bezoekers op de museumlocaties mogen ontvangen. Het buitenprogramma van het museum trok ook nog eens duizenden bezoekers. Bij elkaar is het aantal bezoekers van topjaar 2017 bijna geëvenaard. Om dat te vieren trakteert het museum samen met de gemeente Smallingerland alle bewoners van de gemeente op vrijkaartjes.

Lage drempel

Wethouder Cultuur Marjan Sijperda vindt de actie geweldig. ,,Het is onze missie om in het kader van Legacy LF2018 projecten te initiëren, te stimuleren en om de mienskip van Smallingerland op een laagdrempelige manier mee te laten doen in allerlei vormen van cultuurparticipatie. Die lage drempel is met dit initiatief een feit.”

Paulo Martina: ,,Onze ervaring is dat geld de grootste drempel is voor de meeste mensen uit de regio. Zodra we aankondigen dat er een dag gratis toegang is of als we advertenties met kortingsacties in de krant zetten, komen er veel meer mensen uit de omgeving op af. Dit plan kan helpen om meer mensen uit de regio binnen te krijgen, ook de mensen die normaal niet snel een museum binnenlopen. Dan kunnen we laten zien dat we een museum voor jong en oud zijn. Juist nu, in een tijd van bezuinigingen voor het museum leek het ons goed om met dit soort acties te tonen hoe belangrijk het museum is als schatbewaarder van het DNA van Smallingerland. Ik zou zeggen, maak gebruik van deze actie en ontdek je eigen museum!”

Adres

Dit initiatief van het museum wordt ondersteund door de gemeente Smallingerland met een bedrag van 15.000 euro om tegemoet te komen aan de derving van inkomsten voor het museum. De toegang is alleen gratis op vertoon van een geldige legitimatie en op papier een bewijs van adres in Smallingerland.

In het nieuwe jaar zal tijdens een Nieuwjaarsreceptie in Museum Dr8888 op symbolische wijze 55.797 vrijkaartjes worden overhandigd door museumdirecteur Paulo Martina.