ONT-trainer Uilke Damstra kijkt uit naar komend seizoen

Drachten -  ONT-trainer Uilke Damstra is in zijn nopjes met de indeling in de zaterdag 2e klasse I, waar promovendus ONT voor het komende voetbalseizoen is ingedeeld.

ONT is ingedeeld bij: BCV, Broekster Boys, CVVO, De Griffioen, FC Grootegast, Hardegarijp, SC Joure, Leeuwarder Zwaluwen, Marum, S.C. Stiens, SC Veenwouden, VVI en Wykels Hallum. Damstra: ,,Voor mij persoonlijk is de indeling van deze tweede klas een mooi vooruitzicht. Van vier ploegen, respectievelijk Stiens (drie jaar), Broekster Boys (vier jaar), Hardegarijp (drie jaar) en recentelijk BCV (vier jaar) ben ik trainer geweest en dat belooft een prettig weerzien. Nog prettiger is het om daar ook met punten vandaan te komen!”

Doelstelling

Over de doelstelling is Damstra duidelijk: ,,Dat zal handhaving zijn. Twee jaar geleden duurde het verblijf in de tweede klas slechts één seizoen. ONT is snel teruggekeerd naar de tweede klas en dat is goed maar dat moet ook zo blijven. Een lastige, maar mooie uitdaging.”

 ,,Lastig, gezien de wedstrijden tegen Tonego, de nummer 12 van de afgelopen competitie in de tweede klas. Mooi, gezien de oefenwedstrijden tegen tweedeklassers in het afgelopen seizoen, met relatief goede resultaten; 2-0 tegen SC Joure, 1-1 tegen Broekster Boys en 1-1 tegen Sint Anna Parochie. Oefenwedstrijden weliswaar, maar toch. Het verschil tussen tweede en derde klas is voetballend gezien vooral gelegen in het reactievoetbal van de derde klas tegenover het meer verzorgde spel in de tweede klas.”

Bekerwedstrijden

Voor de beker is ONT ingedeeld bij de zondagsclubs FC Assen (1e klasse), GOMOS (2e klasse) en Beilen (2e klasse). Uilke Damstra ziet die wedstrijden vooral als een ijkpunt om te zien hoe ver zijn ploeg is: ,,Bekerwedstrijden zijn vooral bedoeld om onder weerstand een goed beeld te krijgen van de kracht van de eigen selectie. En dat kan tegen ploegen als FC Assen (eerste klas), Gomos en Beilen (tweede klas). Onbekende zondagploegen, die hier een goede rol in kunnen spelen. We gaan het allemaal meemaken!"