Wekenlang ernstige verkeershinder door wegwerk Harkema-Kootstertille

DRACHTEN - Verkeer naar noordoost-Fryslân moet vanaf maandag rekening houden met vertraging door wegwerkzaamheden tussen Harkema en Kootstermolen.

De provincie Fryslân werkt vanaf maandag aan de provinciale weg N369 tussen Harkema en Kootstermolen. Weggebruikers moeten rekening houden met ernstige hinder. Om de overlast te beperken, voert de aannemer de werkzaamheden in fases uit. Drogeham – Kootstertille Aannemer BAM Infra B.V. start maandag 31 juli met het asfalteren van de weg tussen Drogeham en Kootstertille. De weg tussen de beide rotondes is daarom afgesloten van:
  • maandag 31 juli 6.00 uur tot donderdagnacht 3 augustus 24.00 uur.
  • maandag 7 augustus 6.00 uur tot donderdagnacht 10 augustus 24.00 uur.
Beide rotondes blijven open. De parallelweg blijft alleen open voor fietsers, lijnbussen en hulpdiensten. Drogeham – Harkema Van woensdag 9 augustus tot en met woensdag 23 augustus krijgt de weg tussen Drogeham en de rotonde Blauhústerwei (It Jachtfjild) een nieuwe laag asfalt. Daarnaast worden de oversteekplaatsen in de weg veiliger gemaakt. De weg is dan op bepaalde nachten tussen 19.00 en 6.00 uur, afgesloten. De exacte planning staat op www.fryslan.frl/koaten. Kootstertille – Kootstermolen Vanaf maandag 4 september start aannemer KWS Infra B.V. met de aanpak van de Koaten, de weg tussen Kootstertille en Kootstermolen. Vijf nieuwe oversteekplaatsen moeten ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken. Daarnaast komt er aan de westzijde van de weg een fietspad. Ook voor deze werkzaamheden is het nodig de weg af te sluiten. De exacte planning daarvan is op dit moment nog niet bekend. Planning en omleidingsroutes Tijdens de werkzaamheden aan de N369 wordt het verkeer omgeleid. Gele borden geven de route aan. De exacte planning is te vinden op www.fryslan.frl/koaten. Ook zijn de werkzaamheden te volgen via www.facebook.com/dekoaten.