Zomertips van De Lawei

DRACHTEN - De Lawei sluit even haar deuren tijdens deze zomervakantie. De schouwburg geeft daarom wat tips voor de zomer, zodat niemand zich hoeft te vervelen.

Verder kijkt De Lawei uit naar een zinderende start van het seizoen in september, met onder andere de start van de kaartverkoop voor Jochem Myjer.

Het is zomer! Tijd om leesvoer te verslinden in het zonnetje met een lekker muziekje er bij. En op de donkere dagen knus voor de buis.

Het is geen toeval dat De Lawei een aantal kijk-, luister- en leestips voor elke weersverwachting verzameld heeft. Met onder andere de film Sweeney Todd en de documentaire Amy, over het leven van zangeres Amy Winehouse, die in de zomer van 2011 overleed.

Op de Spotify playlist van De Lawei staan allerlei heerlijke luistertips en op de website zijn alle kijk-, luister en leestips voor komend seizoen te vinden.

Maar liefst 85 kinderen, jongeren en volwassenen deden in juli auditie voor de eigen productie van de Lawei: de familievoorstelling Oliver, met een twist. Regisseur Wilma Hoornstra en tekstschrijver Paul Passchier waren overdonderd door het talent dat iedereen liet zien.

Het zal niet lang meer duren voordat de gehele cast, bestaand uit regionaal talent, bekend wordt gemaakt. De kerstmusical Oliver, met een twist is van 22 tot en met 29 december in De Lawei te zien.

Deze zomervakantie zijn De Lawei en Theatercafé Hopper gesloten van 29 juli tot en met 28 augustus. De website blijft uiteraard 24/7 bereikbaar voor informatie en het reserveren van kaarten voor seizoen 2017/2018.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september wordt het nieuwe theaterseizoen feestelijk geopend met op de vrijdag een spetterende Seizoenspresentatie en op de zaterdag het gratis te bezoeken Open Huis.

Ook Hopper pakt uit in september met drie heerlijke zomeravonden; live cooking & cocktails, Wijn & Spijs avond en een Bier & Spijs avond. Meer informatie is te vinden op de website.

Op zaterdag 16 september is het zover: de start kaartverkoop voor alle drie de voorstellingen van Jochem Myjer in november. Dit is de dag dat iedereen alles uit zijn handen kan laten vallen om naar De Lawei te rennen. Maar let op: de verkoop aan de kassa start om 12.00 uur en vanaf 14.00 via de website.

Meer informatie, kaarten & het laatste nieuws: www.lawei.nl.