Fietsen door natuur en langs bezienswaardigheden

ELSLOO - Natuurgids Johannes Schurer van It Fryske Gea leidt zondag 13 augustus een fietsexcursie door het Drents-Friese Wold en Zuid-Oost Friesland. De route begint om 13.30 uur in Elsloo. Hier eindigt de excursie om 17.00 uur ook weer. Schurer vertelt over de terreinen, het beheer, de bezienswaardigheden en draagt onderweg enkele gedichten voor.

Fryslân herbergt een schat aan natuurgebieden, elk met zijn eigen unieke dieren en planten. Onderweg staat Schurer hierbij stil. Ook kunnen deelnemers de Yugendstyle kerk in Elsloo bezichtigen, komen ze langs een schijnvliegveld uit de laatste wereldoorlog, een oude school van de Maatschappij van Weldadigheid, twee Friesche verdedigingsschansen en een Paaltjasker.

Bij de oorsprong van de Linde, die na de laatste ijstijd is ontstaan, gaat de excursie langs een Robinia-bos met half verwilderde varkens. En tot slot krijgen deelnemers een goed beeld van de oorspronkelijke grote heideterreinen en voormalige hooilanden. Na afloop van de fietstocht staat er koffie met iets lekkers klaar

Deelnemers worden aanbevolen om een eigen fiets en voldoende eten en drinken mee te nemen. Ook een verrekijker is aan te raden. Neem een eigen fiets en voldoende eten en drinken mee voor onderweg. De fietstocht is ongeveer dertig kilometer lang en een verrekijker is aan te raden. .

Opgeven kan tot vrijdag 11 augustus om 15.00 uur via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0512 - 38 14 48 (zolang er plek is). De exacte startlocatie wordt bij aanmelding bekend gemaakt