Muzikale activiteiten in kader van cursus Apollo Ensemble

DRACHTEN - Het Apollo Ensemble geeft van 14 tot en met 20 augustus een cursus kamermuziek in het Karmelklooster in Drachten.

Leden van het Apollo Ensemble coachen gedurende een week meer dan zestig amateurs en professionele musici uit binnen- en buitenland. Het accent ligt op kamermuziek uit de barokke en klassieke periode. De hele week zijn er openbare activiteiten.

Maandag 14 augustus speelt het Apollo Ensemble het openingsconcert in de kapel van het Karmelklooster, met een theatrale uitvoering van Haydn’s Schöpfung. Aanvang van het concert is 20:00 uur.

Op donderdagavond 17 augustus kunnen belangstellenden in de kapel openbare masterclasses bijwonen. Tussendoor spelen er nog allerlei ensembles in de zorgcentra Nijbertilla en de Warrenhove, voor de bewoners aldaar.

Zaterdag 19 augustus is er een gevarieerd deelnemersconcert, met als één van de hoogtepunten de vierde symfonie van Beethoven door het Zomeracademie orkest onder leiding van David Rabinovich. Dit concert vindt plaats in de Grote Kerk Drachten, eveneens om 20:00 uur.

Het feestelijke slotconcert van de zomeracademie is op zondag 20 augustusom 11:00 in de kapel van het Karmelklooster.

Kaarten voor de concerten zijn aan de zaal te verkrijgen. Meer informatie: www.apollo-ensemble.nl en www.karmelklooster.nl.