Jonge talenten geven concerten in Dorpskerk Beesterzwaag

BEETSTERZWAAG - Twee Top-concerten vinden in het weekend van 19 en 20 augustus plaats in de Dorpskerk van Beesterzwaag.

Zaterdag om 16.00 uur laten cellist Flóra Matuska en pianist István Lajkó uit Hongarije van zich horen. Ze geven een concert met muziek van onder anderen Beethoven en Chopin. Zondag speelt de jonge meesterpianist Joseph Stiefel uit Amerika op de vleugel. Op het programma staat solo-muziek van onder anderen Bach, Adès en Schumann.

De jonge en al gelauwerde musici nemen deel aan de Summer Academy 2017 van The International Holland Music Sessions (www.TIHMS.com) in Bergen (Noord-Holland). Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes. De lessen worden daarom gecombineerd met het zelf geven van concerten op diverse locaties in Nederland.

Elk concert duurt ongeveer een uur zonder pauze. Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt een speciaal 3-gangen voor bezoekers van de concerten op beide dagen. Mensen kunnen hiervoor bij het restaurant reserveren onder vermelding van ‘Concert-menu’.

Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Ans Dio Drogisterij. Reserveren kan ook via cultuur@cultbee.nl of telefoon: 06-4022 5196.