Pioniers van sludge metal naar Poppodium Iduna

DRACHTEN - De Amerikaanse band Crowbar is een van de belangrijkste pioniers en een waar ankerpunt in het sludge metalgenre. Op maandag 21 augustus komt de band tijdens zijn zomertour voor een clubshow naar Poppodium Iduna. Lokaal talent Pander opent de show.

Crowbar gaat al flink wat jaren mee, maar zijn nog lang niet uitgerockt. De albums ‘Obedience Thru Suffering’ (1992) en ‘Broken Glass’ (1996) hebben er voor gezorgd dat de band een graag geziene gast werd op festivals zoals Dynamo Open Air en veel airplay kregen op MTV Headbangers Ball.

De crossover van metal en heavy trage sludge met de kenmerkende zang van frontman Kirk Windstein is uit duizenden te herkennen. Ook het laatste album ‘The Serpent Only Lies’ (2016) is van begin tot eind op en top Crowbar. De band is afkomstig uit New Orleans, waar ook bevriende band Pantera vandaan komt.

In het voorprogramma staan de lokale helden van Pander. Met hun mix van riff georiënteerde rock, sludge metal en stoner heeft de band al vele harten weten te veroveren. Eind 2015 bracht de band zijn goed ontvangen debuutplaat “Fierce Self” uit. Op dit moment is het Friese kwartet bezig met het schrijven van nieuw materiaal wat eind dit jaar moet leiden tot een nieuw studioalbum.

De avond begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.00 uur. Meer informatie: www.iduna.nl.