DZ&PC-er Erik Nijholt presteert tijdens WorldCup

Drachten - Zwemmer Erik Nijholt, van de Drachtster Zwem- en PoloClub sloot op de WorldCup in Eindhoven zijn zwemseizoen af met twee persoonlijke records. 

De Drachtster Zwem- en PoloClub was vertegenwoordigd tijdens de internationale WorldCup wedstrijden in Eindhoven op 11 en 12 augustus. Zwemmer Erik Nijholt verlengde zijn zwemseizoen met drie weken om te kunnen zwemmen tussen de wereldtoppers. En dat deed hij niet onverdienstelijk. Met twee prachtige persoonlijke records sloot hij het seizoen af.
Erik zwom op vrijdag de 400 vrije slag en 50 vrije slag. Op zaterdag deed hij de 100 vrije slag. De sfeer in het volgepakte Pieter van den Hoogenband stadion was fenomenaal en dit zorgde voor mooie prestaties van de zwemmers.
De persoonlijke records werden gezwommen op de 100 en 400 vrije slag. Nu kan Erik net als de rest van de DZ&PC zwemmers vakantie vieren, waarna het nieuwe seizoen weer start op 4 september.
Is zwemmen misschien ook jouw sport? Kom gerust een aantal keer meetrainen met DZ&PC. Kijk op www.dzpc.nl voor meer informatie.