Kingdom in Burgum officieel geopend

Drachten - BURGUM - Op donderdag 31 augustus is de Kingdom officieel geopend in Burgum. Veel mensen kwamen langs om de nieuwe dojo met eigen ogen te bekijken.

Twee grote kleedkamers met in beiden een wc en een enorme judomat waar goed op getraind kan worden. ,,De oude locatie in het Maxima Centrum is te klein geworden voor onze organisatie", aldus judo trainer van de Kings Niels Béres. ,,In deze dojo krijgen wij de mogelijkheid om te trainen op nationaal niveau. Onze selectiegroep kan extra trainen wanneer dat nodig is en we kunnen nu makkelijker judoka's van andere clubs uitnodigen om een keer mee te komen trainen."
Alles is in hetzelfde thema overgenomen, de judoclub heet de Judo Kings, het kickboksteam heet Fight Kings, de dojo zelf heet de Kingdom en zelfs de kleedkamers dringen daarin door. De mannen kunnen omkleden in de Kings kleedkamer en de dames in de Queens kleedkamer.
,,Dankzij de Kingdom kunnen wij in de juiste sfeer werken aan ons team en ons beter voorbereiden op komende wedstrijden." Ernest Colic is de trainer van de Fight Kings, vanaf september zitten ook zij nu in de Kingdom.
Foppe Postma is mede initiatiefnemer van dit hele project en met zijn bedrijf ook één van de belangrijke sponsoren binnen de judo club. ..Doordat we nu een eigen plekje hebben en niet meer ergens anders hoeven te huren, kunnen we ook doen en laten wat we willen. Zo gaan we nu ook een senioren ploegje starten om lekker mee te trainen en misschien wel de zwarte band te halen!" Op vrijdag zal Foppe trainer zijn van de seniorenploeg in de Kingdom. Kings: voor judo in Akkrum, Burgum, Damwâld, Feanwâlden, Gorredijk, de Westereen en Witmarsum.