Jeugdzeilen met Drachtster skûtsje Doeke van Martena

Drachten - Op 22 en 23 september gaat het Drachtster skûtsje Doeke van Martena met de jeugd zeilen, dit wordt georganiseerd vanuit de SKS & IFKS en stichting Foar de Neiteam.

In de laatste week van de bouwvak heeft het 'derde Drachtster skûtsje' weer meegedaan met de IFKS wedstrijden. Dit kleinste skûtsje van de IFKS vloot zeilt in de klasse a-klein. Dit jaar behaalden ze een keurige tiende plaats. Op Heeg werden ze zelfs een keer zsede. Helaas waren er dit jaar drie wedstrijden afgelast door te weinig of te veel wind. Eén daarvan werd ingehaald. ,,Misschien had er een nog betere klassering ingezeten", zegt schipper Riemer de Graaf, ,,als we alle wedtrijden hadden kunnen zeilen."Al met al een goed resultaat met een bemanning die dit jaar pas aan hun tweede seizoen in de IFKS bezig is.
In het voorjaar heeft het skûtsje al een paar avonden gezeild met enthousiaste inwoners uit de regio Drachten. Ook dit najaar zijn er plannen om met 'de Drachtster' het water op te gaan.
,,Ook dit jaar gaan we op 22 en 23 september met de jeugd zeilen. Dit wordt georganiseerd vanuit de SKS & IFKS en stichting Foar de Neiteam", schipper Riemer de Graaf van de Doeke van Martena nodigt dan ook graag de inwoners uit de regio Drachten uit om contact met hem te zoeken om als vrijwilliger, aspirant bemanningslid of donateur zich aan te melden.