Update: Oldtimer evenement verplaatst op Expansie Festival

Drachten - Het Expansie Festival in Jubbega is een vijfdaags muziekfestival met optredens van Rondé, Waylon, Di-Rect, Boulevard, Pappa Di Grazzi, Jannes, Vangrail, Wetnecks, Hoksons, Bökkers, en tributebands van Doe Maar, CCR, Bruce Springsteen, Abba en een reünie-optreden van Green Apple.

Het festival wordt gehouden van donderdag 7 tot en met maandag 11 september. UPDATE: Het Rock en Roll en Oldtimerevenement Rocky Farmers in Jubbega gaat zondag 10 september gewoon door.  De organisatie heeft het evenement verplaatst  naar een andere locatie met verharde ondergrond. In eerste instantie was een deel van het evenement op een stuk weiland achter het festivalterrein gepland. Dit deel is nu verplaatst. Alle oldtimers, tractors en fietsen staan nu op verhard terrein, zodat ook het publiek zondag in Jubbega droge voeten houdt.  Ook  alle andere activiteiten zoals het NK hooivorkwerpen en melkbusvergooien o.l.v. Wout Zijlstra gaan normaal door. Dit zelfde geldt voor de Wiken Adventure Trail, die op dezelfde dag wordt gehouden. Rocky Farmers is van 13.00 tot 20.00 uur in het centrum van Jubbega. De 4e dag van het Expansie Festival wordt afgesloten met optredens van de Hoksons, Wetnecks en Bokkers. Op vrijdag 8 september staat het festival in het teken van Das Bierfest. Optredens van onder andere Die Grenslander Kapel, Palemiger Spatzen, Supertolle Schlager Schwestern en DJ Timmie Tirol staan garant voor schlagers en blas musik en bovenal 'Spass, viel spass'. De Expansie is voor de hele familie. Op zaterdag 9 september neem je kinderen, ooms, tantes en opa en oma mee naar het Nei Simmer Festival. Maak foto's in de Photo booth of blaas zeepbellen in de Zeepbellentuin of geniet gewoon van een drankje in de cocktailbar. Wil je wat actiever? Neem deel aan de Turbo Touw Tornado. Wellicht ken je het van de Zwarte Cross: een geautomatiseerd draaiend meerpersoons springtouw waar je ieder moment in kan springen. Nog niks voor je gading? Wat denk je van een singer songwriter contest, salsa dancing, workshops en vooral veel spektakel?

Rocky Farmers Festival

Ook aan autoliefhebbers is gedacht, op 10 september biedt de Expansie het Rocky Farmers Festival, een gezellig oldtimer-event met  diverse klassieke en moderne landbouwvoertuigen, stoommachines, vrachtwagens, klassieke en exclusieve automobielen, motoren, bromfietsen, fietsen, sportauto’s, racemotoren, en stationaire motoren. Onder leiding van Wout Zijlstra, de bekendste sterkste man van Fryslân, wordt er  tijdens het Expansiefestival in Jubbega op zondag 10 september voor het eerst in Nederland gestreden om het open Nederlands Kampioenschap Melkbus vergooien en Hooivorkwerpen. Een combinatie van twee onderdelen die raakvlakken hebben met het boerenleven. Er is zowel een dames als een heren klasse. Het NK is een open kampioenschap waar zich inmiddels al diverse sterke mannen en vrouwen voor hebben aangemeld. De wedstrijden worden gehouden op het terrein van het Expansiefestival.  Aanmelden voor dit NK kan via info@expansiejubbega.nl of woutzijlstra@sterksteman.nl. Kijk voor meer info over het totale festival op www.expansiejubbega.nl