Internationaal succes voor Judo Kings

Drachten - Judo Kings heeft afgelopen weekend internationaal succes geboekt in Olen, op het internationale ranking toernooi.

In België kunnen de topjudoka's punten verzamelen waardoor ze automatisch geplaatst zijn voor de Belgische Kampioenschappen. Deze ranking toernooien zijn voor de Nederlanders, Duitsers en Fransen erg interessant om ook deel aan te nemen, omdat de besten van België er over het algemeen wel bij zijn.
Op zaterdag was het toneel gereserveerd voor de judoka's onder de 15 jaar. Sem Walinga (Dronrijp) en Berber Ludema (Dokkum) waren in deze categorie ingedeeld. Sem moest in de ochtend aantreden, hij ging als kampioen van zijn poule door de voorrondes doordat hij het hoogst aantal punten van de eerste drie judoka's had behaald, in de vervolg ronden ging Sem helaas in de eerste ronde al onderuit en kreeg geen herkansing omdat zijn tegenstander niet de halve finale haalde. Berber haar poule stond gepland om 15.00 uur, maar het toernooi liep drastisch uit en daarom werd haar start tijd uiteindelijk 16.30 uur. Ook Berber ging als kampioen door haar poule. Berber kwam in de halve finale terecht tegen de nummer 2 van de andere poule, na deze met winst afgesloten te hebben werd ook de finale gewonnen met vol punt en ontving Berber het goud in de klasse meiden onder de 15 en onder de 48kg.
Op zondag was het de beurt aan Nathan Klokman (Feanwalden), Nathan won de eerste partij snel, na ongeveer 30 seconden op de mat gestaan te hebben maakte hij een vol punt met een geweldige uchi mata. In de tweede ronde verloor hij van een sterke Belg, niet helemaal volgens plan kwam Nathan op de grond in een armklem waar hij niet meer uit kon ontsnappen, de wedstrijd om het brons won hij vervolgens met een verwurging.