Amy, De Aardappeltelers en Frisicana in De Lawei

DRACHTEN - Alsof er een knapperig vers brood wordt aangebroken, zo breken Jacques d’Ancona en Wiggele Wouda hun reeks De Aardappeltelers aan. Forever Amy is een ode aan het muzikale nalatenschap van Amy Winehouse en met Frisicana brengen Piter Wilkens, Gurbe Douwstra en Marcel Smit hun eigen selectie mooie liedjes.

Verder is deze week Brieven uit Genua van Toneelgroep Maastricht te zien, zijn de Dublin Legends te gast en draait de film Kedi in de filmzaal.

De Aardappeltelers

Vanaf deze week zitten ze iedere eerste donderdag van de maand stipt om 19.00 uur aan tafel. De eigenbenoemde Aardappeltelers. En oh ja, ze zijn ook nog journalist en hebben werkelijk overal een mening over: Wiggele Wouda en Jacques d’Ancona. De heren serveren verdieping en amusement met het mes op tafel. Nooit zonder servet. En ze krijgen gasten. Artiesten, regisseurs, filmmakers en producenten uit het hele culturele veld schuiven aan. Met af en toe een voorproefje of nagerecht en verse theatertips. Schuif gratis aan. Om zeker te zijn van een plaats, kan er vooraf gereserveerd worden via de website of aan de kassa.

Forever Amy

Forever Amy is een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. Een memorabele show, die de extravagante artieste zo natuurgetrouw vertolkt dat het bijna lijkt alsof Amy zelf op het podium staat, als stralend middelpunt van haar oorspronkelijke band. Stuk voor stuk zijn het door de wol geverfde topmusici die met Amy Winehouse de wereldtop van de popmuziek bereikten. Te zien op vrijdag 6 oktober om 20.00 uur in de grote zaal.

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra

Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, brengen gezamenlijk op vrijdag 6 oktober om 20.15 uur het nieuwe muzikale programma Frisicana. Een avondvullende voorstelling in de Roel Oostrazaal met een selectie van mooie liedjes uit het eigen repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten die hen hebben geïnspireerd.

Brieven uit Genua

De toneelliefhebber, maar zeker ook de literatuurliefhebber kan zijn hart ophalen bij deze theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers autobiografie Brieven uit Genua. Zijn brieven schreef én stuurde hij daadwerkelijk aan zijn voormalige geliefde Gelya, met wie hij in 2008 samen naar Rome fietste. Met aria’s van Monteverdi, Puccini en Arditi. Met vooraf, op reservering, een gratis inleiding. Te zien op vrijdag 6 oktober om 20.30 uur in de kleine zaal.

The Dublin Legends

Dublin Legends Sean Cannonn & Eamonn Campbell (voorheen The Dubliners), Gerry O’Connor en Paul Watchorn weten hoe ze de harten van hun publiek moeten veroveren. Als iconen van het Ierse levenslied zingen ze vol overgave over drank, vrouwen, gelukkige en ongelukkige liefdes. De artiesten weten met hun enthousiasme een sfeertje te creëren dat je op slag doet vergeten dat je in een theaterzaal zit. Op zaterdag 7 oktober om 20.00 uur verandert de grote zaal van De Lawei in een Ierse pub op zijn best.

Film: Kedi

Op woensdag 4 en woensdag 11 oktober is om 20.30 uur de documentaire Kedi te zien in de Rutger Hauerzaal. Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen. Ze zijn niemands eigendom, wild noch tam en leven tussen twee werelden. Zo brengen ze vreugde en een doel bij die mensen die ze zelf uitkiezen om hen te adopteren. De film biedt een uniek kijkje in het leven van deze bijzondere kattencultuur.

Meer informatie, voorstellingen, films, evenementen en kaarten op www.lawei.nl.