Terug naar de middeleeuwen tijdens Baldrs Releasefest

DRACHTEN - Folk metalband Baldrs Draumar brengt in oktober een nieuwe plaat uit: ‘Fan Fryslâns Ferline’. Om er een groot feest van te maken organiseert het Dokkumer kwartet op 7 oktober het middeleeuwse Baldrs Releasefest in Poppodium Iduna.

Het releasefestival zal in Middeleeuwse stijl zijn. De band combineert op het festival folkmuziek, metal, Bohurt (middeleeuwse vechtsport) en een middeleeuwse markt, een uniek concept vergeleken met andere folk festivals. In plaats van zich op één soort muziek te richten, combineren ze verschillende stijlen.

Op meerdere podia zijn er verschillende stijlen van folkmuziek en metal te horen. Ook is er een Bohurt; een middeleeuwse vechtsport die in een grote ring van vijf bij vijf meter zal plaatsvinden. Op het buitenterrein van Iduna is er een markt waar allerlei verschillende producten verkrijgbaar zijn, maar ook onder anderen een smid, een houtsnijder en een tatoeëerder aan het werk te zien zijn.

Aanleiding voor dit festival is de release van nieuwe akoestische plaat ‘Fan Fryslâns Ferline’. Dit album laat een nieuwe kant van de band zien. ''Mensen kennen ons in principe van de harde metal en dit is compleet iets anders'', zegt bassist Skimerswurd. De band deed eerder mee aan het Fryske Cash Projekt en het akoestische karakter daarvan smaakte naar meer, wat resulteerde in de nieuwe akoestische plaat. Drummer Tongerfûst vult aan: ''Het gaat ook om een stukje cultuur uitdragen. Wat je met metal minder doet, want dit is wel goed verstaanbaar voor iedereen en het trekt andere mensen aan omdat het rustiger is. De manier van nummers schrijven is ook anders. Lekker rond het kampvuur zitten met een biertje erbij. “

Locatie: Poppodium Iduna

Datum: zaterdag 7 oktober 2017

Tijd: 15.00 – 23.00 uur

Toegang: 8,00 euro (vvk)/ 10,00 euro (deur)

Meer info: www.iduna.nl