It BetterSkip houdt komende zaterdag open huis

Drachten - In it BetterSkip te Eastermar is op zaterdagochtend 7 oktober een open huis.

Iedereen kan dan een kijkje nemen achter de schermen en kennis maken met verschillende activiteiten die hier plaatsvinden. Op deze ochtend kan men onder andere gratis een bloedsuikermeting laten uitvoeren bij de huisartsenpraktijk, advies krijgen van de diëtist of de fitheid laten testen door de fysiotherapeuten. Men kan kennismaken met de verschillende mensen en diensten die werkzaam zijn in en rond it BetterSkip. Het open huis komt ook de onderlinge samenwerking van deze diensten ten goede en daar kunnen mensen uit Eastermar en omgeving van profiteren.

In it BetterSkip van huisartsenpraktijk Wiersema komt alles op het gebied van zorg en gezondheid uit de omgeving bij elkaar. Wat dat betekent, laten ze graag zien op deze ochtend. In de spreekkamer op de begane grond verrichten de praktijkassistentes gratis bloedsuikermetingen en is de diëtist aanwezig voor eventuele vragen en advies over voeding.

Op de bovenverdieping geven Zorg en Welzijn aanbieders informatie over hun bedrijven. Hier is bijvoorbeeld een stand van yoga aanbieders en Thuiszorgorganisaties. Bij Fysiotherapie & Fitness Yn it Doarp is de nieuwe indeling van de oefenzaal te bekijken en is er de mogelijkheid door verschillende therapeuten de gezondheid te laten testen.

Iedereen kan op een laagdrempelige manier kennismaken met de zorgaanbieders en informatie verzamelen. Meer informatie over de (meer dan 14) verschillende deelnemers is te vinden op de website van it BetterSkip.

Men gaat uit van de kracht van samenwerking. Daarom is ook een aantal mensen aanwezig die elders in Eastermar werkzaam zijn op het gebied van Wolwêzen. Het bij elkaar brengen van deze aanbieders bevordert de onderlinge samenwerking. Iedereen in Eastermar en omgeving profiteert daar van. Samen sta je sterker en korte lijntjes werken vlotter. Doordat je elkaar kent en op de hoogte bent van elkaars diensten, kun je beter en sneller doorverwijzen naar de juiste personen.

De bedoeling is om dit evenement jaarlijks terug te laten keren, wellicht ieder jaar met een ander thema.

Het adres van it BetterSkip is E.M. Beimastrjitte 69 te Eastermar. Het open huis is op zaterdag 7 oktober 2017 van 9.00 – 12.00 uur.