In His Name en Crescendo organiseren benefietconcert voor Kika

DRACHTEN - Gospelgroep In His Name uit Drachten luistert haar 10-jarig jubileum op met een groots benefietconcert voor Kika op zaterdag 14 oktober a.s. in het Fries Congrescentrum in Drachten.

Ze doet dat samen met de vermaarde christelijke muziekvereniging Crescendo en het muzikale duo Melle & Jelle. Wethouder Jouke de Jong zal aan het eind van de avond de check, waar de opbrengst volledig ten goede komt aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa), aan het koor overhandigen.

Met het benefietconcert wil In His Name een bijdrage leveren aan de bestrijding van kanker. Gurbe Tabak van In His Name: ‘KiKa heeft als doel om de genezingskans van jonge kankerpatiëntjes naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.’

Songs uit het repertoire van In His Name zullen via een medley ten gehore gebracht worden. Ook het nieuwste werk van de gospelgroep, dat nu via optredens en themadiensten als 'Kiespijn' en 'Genade' in de noordelijke provincies wordt vertolkt, passeert de revue. En dat alles onder de bezielende leiding van dirigent Joeke Hoekstra die als muzikaal leider ook musicals als de Lion King en Beauty and the Beast in goede banen leidt.

De power van Crescendo met Klaas van der Woude als dirigent behoeft weinig verdere toelichting. Het 101-jarige harmonieorkest won vele concoursen en is ook bijzondere gast tijdens de openingsmanifestatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Tenslotte zorgt het even muzikale als vermakelijke duo Melle en Jelle voor 'Harksankjes mei humor.'

In His Name ontstond in 2007 uit een fusie tussen de gospelgroepen The Candlelights uit Nij Beets en Star of Hope uit Opeinde. Inmiddels is de gospelgroep een begrip in gospelminnend Fryslân maar ook daarbuiten. In His Name biedt nu medewerking aan kerkdiensten, heeft met 'Kiespijn' haar eigen themadienst en wordt ook geregeld uitgenodigd in tentdiensten.

Het is overigens niet voor het eerst dat In His Name een benefietconcert organiseert. Drie jaar geleden kreeg de groep de grote zaal van het Fries Congrescentrum vol tijdens een benefietoptreden voor het KWF-borstkankeronderzoek. 'Ook nu hopen we weer op een uitverkochte zaal want we doen het natuurlijk allemaal voor het goede doel’, benadrukt Tabak.

Het benefietconcert van In His Name, Crescendo en Melle&Jelle vindt zaterdag 14 oktober 2017 van 20.00 – 23.00 uur plaats in het Fries Congrescentrum Drachten Oprijlaan 3, 9205 BZ in Drachten. Zaal open: 19.30 uur. Entreekaarten á €15,00 p.p. zijn te verkrijgen via www.inhisname.nl of aan de deur.