Verdienstelijk debuut Drachtster squashers in de Eredivisie

ROTTERDAM - De heren van squashteam CS Drachten/Froconsur debuteerden gisteravond op het allerhoogste niveau met een nipt verlies tegen meervoudig landskampioen Victoria Rotterdam.

Het was een start waarbij Drachten direct aan de bak moest. Nederlands grootste squashtalent Thijs Roukens (18) uit Opeinde mocht het spits afbijten tegen de nummer 12 van de Nederlandse ranglijst Joris Wagenaar. Een ijzersterk debuut van de Friese junior, die meteen zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken en zijn debuut met een 3-0 overwinning mocht vieren.
Kopmannen
Vervolgens was het de beurt aan de kopmannen, Joel Makin (de nummer 46 van de wereldranglijst) namens Rotterdam en Mahesh Mangaonkar (nummer 61 van de wereld) namens de Drachtsters. Een heus spektakel met rally's waar de vele toeschouwers die op de wedstrijd waren afgekomen duizelig van werden. Beide heren gaven elkaar geen punt cadeau. Uiteindelijk trok Joel Makin namens Rotterdam de overwinning naar zich toe: 3-1.
Het slot was voor Nederlands kampioen Piëdro Schweertman namens Rotterdam en oud Victoriaspeler Roeë Avraham, nu spelend voor de Friezen. Op papier een wedstrijd die Schweertman zou moeten winnen, al zou de onvoorspelbare Avraham zo maar eens voor een stunt kunnen zorgen. De games gingen allemaal gelijk op, maar het was 'Iceman' Schweertman die de beslissende punten wist te verzilveren en de wedstrijd won met 3-0.
Eindstand 6-4 in het voordeel van de Rotterdammers. Een goed debuut voor de Friese squashers zegt manager Sipke Wiersma, die tevreden terug kijkt op hun debuut. ,,Het was een 50/50 wedstrijd met prachtig squash, die uitviel in het voordeel van Rotterdam. A, alle games waren close".  Over twee weken spelen de Friezen in eigen huis een kraker tegen Meersquash Hoofddorp.